MUZIČKA SCENA

Ilma Karahmet za “Avaz” nakon što je objavila “Ginem ponosno”: Čuveni svjetski dizajner pjeva moju novu pjesmu

Velika mi je čast da Den Katen, koji ne govori naš jezik, a poznat je planetarno, nauči stihove moje pjesme

Ilma Karahmet. Instagram

Razgovarao: A. Hodžić

13.12.2022

Pjevačica Ilma Karahmet objavila je novu pjesmu „Ginem ponosno“, koja je za nekoliko dana osvojila srca publike. Tekst i muziku radio je Bane Opačić, a aranžman Marijo Pajić. Karahmet je za naš list govorila kako je nastala pjesma, ali nam je otkrila i da je Den Katen (Dan Caten), slavni dizajner brenda „Dsquared2“, naučio pjevati njenu novu pjesmu.


Ilma Karahmet. Arhiv

Šta Vam je najteže palo prilikom snimanja spota?

- Snimanje je trajalo više od 18 sati, i to na više lokacija u Beogradu. Definitivno, najteže je bilo snimiti scene u vodi, s obzirom na to da je voda bila veoma hladna, a snimali smo u ranim jutarnjim satima, ali za dobar kadar ništa nije teško.


Sretna sam

Najavili ste prvi album. Koliko je to teško realizirati u ovom vremenu hiperprodukcije?

- Moj prvi album je već najavljen za 2023. godinu. Mnogi se danas teško odluče na taj korak, ali moja velika želja oduvijek je bila da snimim svoj prvi album. Sam proces realizacije ovog projekta zahtijeva mnogo vremena, ulaganja i truda. Ja se nadam da će ljudi voljeti i moje ostale pjesme s albuma kao što vole „Ginem ponosno“.

Koliko Vam znači podrška brojnih uvaženih muzičkih ličnosti?

- Svaka podrška mi mnogo znači i sretna sam što sam okružena dobrim ljudima, kako iz svijeta muzike tako i u privatnom životu. Imala sam privilegiju učiti od najboljih i uzimati za sebe sve ono što mi odgovara. Kroz takmičenja sam imala veliku podršku svog mentora Jacquesa Houdeka, Nine Badrić, Marije Šerifović, Zdravka Čolića i mnogih drugih.

Ljetos ste pjevali na Mikonosu za svoje sada već prijatelje, dvojac "Dsquared2". Jesu li oni pogledali novi spot?

- Za “Dsquared2” sam pjevala nekoliko puta, a posebno vole kada pjevam na italijanskom. Ne znam da li ste upratili, ali sam nedavno na svom storiju objavila kako Den u autu pjeva moju novu pjesmu “Ginem ponosno”. Bila mi je velika čast da čovjek koji ne govori naš jezik, a poznat je planetarno, nauči stihove moje pjesme. Šta da kažem, nego moje poštovanje prema njemu, presretna sam da uživa u mojoj muzici i mom glasu.


Priželjkuje Eurosong

- Bila bi mi velika čast i zadovoljstvo predstavljati Bosnu i Hercegovinu, moju jedinu domovinu, na Eurosongu.

Žalosno je što ne učestvujemo na tom velikom muzičkom takmičenju. Mi imamo veliki potencijal da napravimo svjetsku priču. Potrebno nam je samo malo da postignemo mnogo. Tim problemima moraju se svi pozabaviti, da bismo se vratili na scenu Eurosonga - rekla nam je svojevremeno Ilma.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.