AVAZ NA LICU MJESTA

Fondacija za kinematografiju Sarajevo dodijelila priznanja: Miro Purivatra se javio videoporukom

Upravni odbor Fondacije prezentovao je svoje aktivnosti

Fondacija za kinematografiju Sarajevo uručila priznanja zaslužnima. N. Avdagić

Piše: N. Avdagić

14.12.2022

Fondacija za kinematografiju Sarajevo danas je održala godišnju press konferenciju i svečanu dodjelu priznanja zaslužnim filmskim radnicima za doprinos razvoju bh. kinematografije za 2022.godinu.

Svečanost je upriličena u dvorani 1 Cineplexx Sarajevo, u sklopu hotela "Holiday". Sarajevo. 

Tom prilikom Upravni odbor Fondacije prezentovao je sve aktivnosti koje je poduzeo na razvijanju odnosa prema svim korisnicima i javnosti te realizovane projekte u 2022.godini kao i plan za podrške BH kinematografiju i filmske djelatnosti za 2023.

Predsjednik upravnog odbora za kinematografiju Antonio Beus na konferenciji je izjavio da Fondacija bez kinoteke nije potpuna i da svi filmovi treba da budu na jednom mjestu. Također, cilj je da svaka lokalna zajednica ima svoje kino. 

Džuli Džin Regnalut(Julie Jeanne Régnalut), generalna sekretarka EFAD-a (Udruženja evropskih Direktora filmskih Agencija), putem videoporuke poželjela je sarajevskoj kinematografiji dobrodošlicu u EFAD. 

Fondacija za kinematografiju Sarajevo press konferencija - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6

Po završetku godišnje press konferencije upriličena je i svečana dodjela priznanja zaslužnim filmskim radnicima za razvoj bh. kinematografije za 2022.godinu. Članovi Upravnog odbora Fondacije za kinematografiju Sarajevo te predstavnici Ministarstva kulture i sporta Federacije BiH su tokom dodjele uručili priznanja svim odabranim pojedincima.

Upravni odbor u svrhu izražavanja zahvalnosti pojedincima u Bosni i Hercegovini zaslužnim za razvoj kinematografije od njenog nastanka uručio je priznanja za dosadašnji rad i zalaganje u svim oblastima kinematografije. Dobitnici priznanja su Devleta Filipović, Mirsad Purivatra, Fahrudin Hadžanović, Milenko Prstojević, Šemsudin Gegić i Vesna Trogrančić. Purivatra se nije pojavio, već se obratio videoporukom.

Kao posebno priznanje Upravni odbor za doprinos Kinematografiji, priznanje je uručeno i aktualnoj Federalnoj ministrici kulture i sporta Zori Dujmović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.