TRAŽI ODŠTETU

Reper 50 Cent tužio plastičnu hirurginju: "Nikad nisam povećavao penis"

Poručio je kako sporna fotografija šteti njegovom profesionalnom radu te da plastična hirurginja zloupotrebljava njegovo ime i djelo

50 Cent. Andy Kropa/Invision/AP

N. Aj.

15.12.2022

Reper 50 Cent tužio je jednu plastičnu hirurginju s Floride za koju tvrdi da je koristila njihovu zajedničku fotografiju kako bi lažno prikazala da se on podvrgnuo operaciji penisa u njenoj klinici.

Prema sudskoj dokumentaciji, američki reper tužio je Anđelu Kogan (Angela) i njenu kompaniju "Perfection Plastic Surgery i MedSpa".

Ispričao je kako se fotografirao s Kogan prije dvije godine jer je, kako je naveo, mislio da je ona njegov fan. Međutim, ona je tu fotografiju koristila na društvenim mrežama kako bi promovirala svoj posao.

Objava Anđele Kogan. Printscreen

Situacija je eskalirala kada je portal The Shade Room napravio priču o muškarcima koji su podvrgnuti zahvatima za povećanje penisa, a u sklopu te priče koristili su spomenutu fotografiju. 50 Cent je naglasio da su Kogan i njezini saradnici svjesni da on nikada nije bio podvrgnut nikakvoj vrsti operacije u klinici te želi da prestanu koristiti fotografiju.

Poručio je kako sporna fotografija šteti njegovom profesionalnom radu te da plastična hirurginja zloupotrebljava njegovo ime i djelo. Čak je odlučio tražiti financijsku odštetu od Kogan zbog objave fotografije.

Iako je savezni sudac htio odbaciti reperovu tužbu, sudac Robert N. Skola Džunior (Scola Jr.) rekao je da su navodi tužbe dovoljno jaki da se nastavi sa slučajem. Kogan tvrdi da fotografijom s Instagrama samo zahvaljuje muzičaru što je posjetio njenu kancelariju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.