DANI JURISLAVA KORENIĆA

Crnogorska glumica Jelena Nenezić-Rakočević za „Avaz“: Sarajevo je grad u kojem živim i kad nisam fizički tu

Ova scena nam je dala sve ono intimno što je bilo potrebno cijelom timu, tako da je to trenutak za pamćenje definitivno, ističe glumica

Nenezić-Rakočević: Sarajevo je moj grad. N. Avdagić

Piše: N. Avdagić

17.12.2022

Predstava „Bez portfelja“, u izvedbi Gradskog pozorišta Podgorica, sinoć je otvorila 6. međunarodni festival "Dani Jurislava Korenića" u Kamernom teatru 55 u Sarajevu.

Publika je uživala u sjajnoj izvedbi glumačkog ansambla, u kojem je oduševila i Jelena Nenezić-Rakočević

Osjećala sam publiku sve vrijeme

Crnogorska glumica je nakon predstave govorila za „Avaz“ i nije krila oduševljenje prijemom, gromoglasnim aplauzom publike i atmosferom na festivalu.

 - Prekrasno je bilo, za mene je ovo večeras prava premijera. Osjetila sam da ćemo u ovom trenutku najbolje odigrati. Ova scena nam je dala sve ono intimno što je bilo potrebno svima nama, glumcima, cijelom timu, tako da je to trenutak za pamćenje definitivno. Osjećala sam publiku sve vrijeme, bili smo zajedno, reagovali su na sve one momente o kojima smo mi suštinski promišljali. U razgovoru s kolegama svi smo dobili pohvale za stil igre, što je nama bilo vrlo važno, da ne budemo pretenciozni, već da na jedan suptilan način, istinit i promišljen prikažemo sve ono što mi danas živimo. Poruka koju nosi predstava je da se moramo buniti protiv zla. Na kraju je ta rečenica „Permanentna revolucija“, to je nešto što mi svi u sebi moramo imati, buniti se protiv zla i kroz plemenitost doći do razboritosti. To je obaveza svih umjetnika. Biti slobodnog duha, svoj i biti opomena – rekla je Jelena za „Avaz“. 

Predstava „Bez portfelja“, u izvedbi Gradskog pozorišta Podgorica - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

„Dok hodam, ne zastajkujem, zemlju ne dodirujem...“

Glumica je naglasila koliko uživa u bh. prijestonici te je istakla da, iako nije rođena Sarajka, da duhovno i emotivno jeste. 

- Sarajevo je moj grad, s tri godine sam došla tu, mama me dovela, tu sam imala rođake vrlo bliske. Sarajevo je grad u kojem ja živim i kada nisam fizički tu, grad je moj, raja ovdje je i moja raja, tako da se ovdje osjećam kao kod kuće. Svaki tren, korak kroz ovaj prekrasan grad, s prekrasnim ljudima u meni budi prekrasne emocije. Ovdje kao da malo lebdim iznad zemlje dok hodam... Kao što kaže pjesma: „Dok hodam, ne zastajkujem, zemlju ne dodirujem...“. Osjećam ovaj grad, mnogo uspomena, ljudi koje volim, cijenim, taj duh raje Sarajeva osjećam u potpunosti i pripadam mu - rekla nam je Jelena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.