ZANIMLJIVO

Oduvala glasom: Pogledajte prvi nastup Ilme Karahmet

Bilo bi lijepo da se i BiH vrati na Eurosong kako bi talenti poput Ilme imali priliku predstaviti se evropskoj javnosti

Ilma Karahmet. Arhiv

Piše: A. H.

23.12.2022

Pjevačica Ilma Karahmet se prvi put pojavila na sceni popularnog regionalnog šoua "X-factor" kada je oduševila žiri i regionalnu publiku.

Karahmet je preko noći postala zvijezda a njen nastup prenijeli su svi regionalni mediji.

Dobila je pohvale od najvećih vokala regije pa čak i od Zorice Kondže pjevačice grupe "Stijene" čiju je pjesmu "Ima jedan svijet" Ilma otpjevala.

Ono što je zanimljivo da je Ilma tu pjesmu ponovo vratila i udahnula joj ponovo život pa su poslije toga kandidati u svim muzičkim šou programima često birali tu pjesmu.



Iako favorit, Ilma je pred finale izbačena. a od tada je nekoliko mjeseci imala medijski rat s Eminom Jahović koja je i odlučila da u finale ne ide Ilma zbog svoje mladosti.

Ilma se nekoliko godina povukla iz javnosti a onda se pojavila u hrvatskom šou "RTL zvijezde" gdje je žiri i publiku svojim izvedbama ostavila bez daha, a Nina Badrić kao članica žirija je skoro na svaku Ilminu izvedbu ustajala i poklanjala se danas mladoj kolegici.  

Karahmet je dokaz da se istrajnost uvijek isplati. Naime, ona je u ovom šou pobijedila u oštroj konkureniji, na drugom mjestu bio je Roko Blažević koji je prije toga pobijedio na "Pinkovim zvjezdicama" a poslije tog šoua predstavljao Hrvatsku na Eurosongu.

Bilo bi lijepo da se i naša zemlja vrati na ovaj festival kako bi talenti poput Ilme imali priliku predstaviti se evropskoj i svjetskoj javnosti.

Iako je sreća do sada bila na Ilminoj strani. Ona je naime u šou otpjevala hit "Moja posljednja i prva ljubavi" a nakon šoua brojni poznati sportisti i njihove supruge angažirale su ilmu da otpjeva ovu pjesmu uživo za prvi ples na njihovim svadbama.

Pjevačica porijeklom iz Kiseljaka, upoznaje slučajno na jednom nastupu u inostranstvu čuveni svjetski modni dvojac "Dsquared2" kojim je ljetos pjevala na Mikonosu. Karahmet je dokaz da se uz trud i rad uvijek otvaraju putevi. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.