IN MEMORIAM

Gračanlije se sjećaju nezaboravnog koncerta Massima Savića u BKC-u: Otac Amela Ćurića mu je poklonio gitaru

Amel Ćurić je pobijedio na regionalnom takmičenju "X-Factor", a mentor mu je bio upravo Massimo Savić

Fikret Ćurić, daruje gitaru Massimu, u društvu sina Amela. H. Čalić

Piše: H. Čalić

23.12.2022

Vijest o iznenadnoj smrti velikana muzičke scene, velikog Massima Savića, bolno je odjeknula i u Gračanici. 

Gračanlije još i danas pamte, 8. april 2016. godine, kada je Massimo u velikoj prepunoj sali JU BKC u Gračanici održao nezaboravni koncert pod nazivom „Jedan dan ljubavi“. 

Pjevao je Massimo svoje velike hitove, praćen frenetičnim aplauzima. Poslije koncerta, Gračanlije su pričale, kako bi Massima mogle slušati dan i noć, i opet bi bilo malo.


U jednom trenutku na bini se pojavio Amel Ćurić, danas poznata muzička zvijezda, a 2015. godine pobjednik regionalnog takmičenja "X-Factor“, kome je Massimo bio mentor. Zajedno su otpjevali dvije pjesme i digli na noge cijelu salu.

Tada je za Masima priređeno prijatno iznenađenje. Naime, Fikret Ćurić, Amelov otac, poznati kreator akustičnih gitara, Massimu je poklonio gitaru "Eni" (po imenu Massimove supruge). Kvalitet gitare utvrđen je na licu mjesta, na bini, a Massimo začuđen šta su mu pripremili Gračanlije, nastavio je koncert.


Fikret Ćurić prisjeća se tog koncerta i susreta sa susretljivim pjevačem Massimom. Nakon današnje vijesti o njegovoj smrti u 61. godini, ne može da povjeruje, da Massima, više nema, ali će se zauvijek, rekao je Ćurić slušati njegove pjesme.

- Nakon Zenice i Bihaća, 8. aprila nama je stigao naš dragi gost Massimo Savić. Mjesec dana prije koncerta karte su planule, prodane su 384 stolice, koliko ih je bilo montirano, ali i stotinu dodatnih mjesta, i opet svi nisu imali sreću da uživaju na nezaboravnom koncertu čovjeka, koji nažalost više nije među živima - riječi su direktora BKC Gračanica Nedžada Peljte.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.