UVRIJEDILA GA

Reper Tori Lanez proglašen krivim za pucanje na kolegicu Megan, dobitnicu Gremija

Ona je poroti rekla da joj je Kanađanin rekao da "pleše" prije nego što je počeo pucati

Tori i Megan. Instagram

N. Aj.

24.12.2022

Reper Tori Lanez (Tory) proglašen je krivim za pucanje na hip-hop zvijezdu Megan Ti Stalion (Thee Stallion) 2020. godine.

Porota u Los Anđelesu osudila je 30-godišnjeg Kanađanina za krivično djelo nesavjesno ispaljivanje vatrenog oružja, napad poluautomatskim vatrenim oružjem i nošenje napunjenog i neregistrovanog vatrenog oružja.

Prijeti mu više od 20 godina zatvora.

Megan, 27-godišnja reperica i dobitnica Gremija, ranije je svjedočila da je upucana u noge nakon što je napustila zabavu na bazenu.


Njemu je određen pritvor, a presuda bi trebala biti izrečena 27. januara.

Nije poznato planira li uložiti žalbu.

Govoreći nakon što je slučaj okončan, jedan od advokata reperice rekao je novinarima da je "porota dobro shvatila."

- Zahvalan sam što postoji pravda za Meg - rekao je.

Reper nije bio na sudu da sasluša presudu.

Tokom suđenja, Megan Ti Stalion, čije je pravo ime Megan Pit (Pete), svjedočila je da je upucana i ranjena na zabavi na Holivud Hilsu 12. jula 2020.


Tvrdila je da je Lanez, čije je pravo ime Dejstar Piterson (Daystar Peterson), pobjesnio nakon što je omalovažila njegov muzički talent. Rekla je da je zahtijevala da je puste iz luksuznog automobila prije nego što je ispalio pet metaka na nju.

Ona je poroti rekla da joj je Kanađanin rekao da "pleše" prije nego što je počeo pucati.

Također je svjedočila da joj je ponudio milion dolara da šuti o napadu jer je tvrdio da je na uslovnoj slobodi zbog prekršaja u vezi s oružjem. Zbog toga je policiji prvo rekla da je posjekla noge o staklo.

Lanez je negirao optužbe, a njegov advokat Džordž Mgdesjan (George Mgdesyan) je bezuspješno tvrdio da je istraga promašena.

Megan je osvojila Gremi nagradu za najbolju novu umjetnicu 2021., a najpoznatija je po svom hitu "Savage" u kojem se pojavljuje Bijonse (Beyonce).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.