LJUBINKA BUBA DOBROSAVLJEV

Lijepa voditeljica emisije "Zvezde Granda" tvrdila da ju je dečko trudnu tukao: Nestala sa TV-a, pa se okrenula Bogu i umjetnosti

Vodila je jednu sezonu "Zvezda Granda", a njenog upečatljivog lika se i danas mnogi sjećaju

Ljubinka Buba Dobrosavljev. Zoran Lončarević

H. J. I.

26.12.2022

Ljubinka Buba Dobrosavljev postala je poznata nakon što je vodila muzičko takmičenje "Zvezde Granda", ali se nakon skandala povukla iz javnog života.

Karijeru voditeljice počela je u informativnom programu, ali je ubrzo postala voditeljica takmičenja, tokom kog je postala miljenica publike. Vodila je jednu sezonu "Zvezda Granda", a njenog upečatljivog lika se i danas mnogi sjećaju.

Buba je, međutim, nakon jednog skandala napustila ovu emisiju i povukla se sa malih ekrana i iz javnog života uopšte.

Krajem 2011. godine ona je tvrdila da je doživjela zlostavljanje od svog tadašnjeg momka, izvjesnog Nebojše, za kog je tvrdila da ju je tukao dok je bila u četvrtom mjesecu trudnoće.

Naime, Ljubinka je tada ispričala da je zbog tih udaraca doživjela i pobačaj.


Ljubinka Buba Dobrosavljev. Antonio Ahel/ATAImages

- Tukao me je. Bila sam u četvrtom mjesecu trudnoće. Ja sam preživjela, ali beba nije. Gurnuo me je, pala sam na stomak, imala podlive. Udarao me je po glavi. Okrenuo me je. Strašno mi je da pričam o tome. Počeo je da me davi. Ostajala sam bez zraka. On se osvijestio u jednom trenutku i pobjegao iz stana. Bila sam užasno uplašena za sopstveni život, zvala sam sestru da dođe po mene. I sada sam uplašena, ali više ne želim da šutim - ispričala je tada voditeljica za "Puls".

Nakon toga se ona potpuno povukla i malo se toga o njoj zna. Regionalni mediji su kasnije pisali da je Buba tada bila veoma loše psihički, a pojavile su se i glasine da njene tvrdnje o zlostavljanju uopće nisu bile istinite.

Navodno nije bilo nikakvih drugih dokaza o tome, osim njenih riječi. Javnosti nije poznato kako se okončao i koji je bio ishod sudskog spora između nje i njenog tadašnjeg dečka.

Ljubinka Buba Dobrosavljev i danas je veoma lijepa žena, a bavi se umjetnošću.

Na njenom Instagram profilu može se vidjeti da se bavi slikanjem, kao i da je autorica romana "Čarobni prsti", kao i ilustrovane novele "Blizanački plamen".

Redovno objavljuje fotografije svojih djela, kao i video snimke procesa rada na njima.

Njena djela često imaju vjerske elemente, odnosno slika portrete svetaca, u svom stilu, kao i prirodu.

Nerijetko sa svojim pratiocima podijeli i neki video snimak na kom pleše, dijeli savjete i pokazuje svoja umetnička djela.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.