U ŠTROSMAJEROVOJ ULICI

Povodom 50 godina karijere Čola dobiva izložbu u Sarajevu

Autorica je Amina Abdičević, a naziv izložbe je „Ako priđeš bliže“, prema istoimenom Čolinom albumu iz 1987.

Multimedijalna izložba pod nazivom „Ako priđeš bliže“. Promo

Piše: N. Aj.

28.12.2022

Legendarni Zdravko Čolić dobit će svoju izložbu u rodnom Sarajevu. Naime, u četvrtak, 29. decembra, bit će dostupna multimedijalna izložba pod nazivom „Ako priđeš bliže“, i to u jednoj od najljepših sarajevskih ulica - Štrosmajerovoj.

Autorica je Amina Abdičević, dok grafički dizajn potpisuje Branko Dursum. Povod za ovu jedinstvenu izložbu je 50 godina karijere vrhunskog pjevača, a naziv je dobila po istoimenom Čolinom albumu iz 1987. godine.

- Ova izložba, kao i prethodne dvije o Kemalu Montenu i sarajevskom bendu “Crvena jabuka”, novogodišnji je poklon našim sugrađanima, ali i brojnim posjetiocima tokom predstojećih praznika - kazala je Abdičević.


Multimedijalna izložba pod nazivom „Ako priđeš bliže. Promo

Ona navodi da će, kroz brojne eksponate, koji će biti prezentirani u štampanoj formi, posjetioci imati priliku prisjetiti se Čolinih početaka i odrastanja u sarajevskom naselju Grbavica. Podsjetit će se prvih muzičkih nastupa s “Ambasadorima” i “Korni grupom”, ali i čuvenog festivala “Vaš šlager sezone”, odakle je i krenula uspješna solistička karijera s Montenovom kompozicijom “Sinoć nisi bila tu”. Dio izložbe zauzet će i evrovizijski nastupi u Opatiji i Luksemburgu, kao i saradnje s vrhunskim muzičarima, poput Arsena Dedića, Kornelija Bate Kovača, „Indexa“, Kemala Montena…


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.