TWITTER GORI

Reakcije nakon Harijevog intervjua: "Zvučiš jako djetinjasto, prestani širiti laži i praviti se žrtvom"

Na pitanje može li se ikada vratiti i postati stalni član kraljevske porodice, Hari je odgovorio: "Ne mogu zamisliti da će se to dogoditi."

Princ Hari. Printscreen / Twitter

N. Aj.

10.1.2023

Intervju princa Harija (Harry) s Andersonom Kuperom (Cooper) u emisiji "60 Minutes" izazvao je mnoštvo reakcija na društvenim mrežama. Hari je govorio o odnosu sa svojom porodicom te se osvrnuo na fizički sukob s princom Vilijamom (William) prije nekoliko godina.

Ispričao je da neko vrijeme nije razgovarao ni s bratom ni s ocem, kraljem Čarlsom III (Charles). Na pitanje može li se ikada vratiti i postati stalni član kraljevske porodice, Hari je odgovorio:

- Ne mogu zamisliti da će se to dogoditi.

Govorio je princ Hari i o braku svog oca i Kamile Parker-Bouls (Camilla Parker-Bowles) te na smrt svoje majke, princeze Dajane (Diane). Izjavio je kako je bio toliko izbezumljen zbog smrti svoje majke da se okrenuo teškom opijanju i uzimanju droga, uključujući kokain, kako bi se nosio s tugom.

Mnogi tviteraši sada pišu da je Hari "očajan" i da "zaista ima velike traume", no smatraju da nije trebao vlastitu intimu iznositi u javnost. Mnogi su nakon intervjua branili Vilijama, princa od Velsa.

"Razmišlja li Hari o ikome drugome osim o sebi?", "Hari, zvučiš jako djetinjasto. Nikad nećeš biti poput Vilijama", "Nemoj uništavati svoju porodicu", "Hari zna da se kraljevska porodica ne može braniti, ali ih svejedno otvoreno napada. To ga čini kukavicom. Prestani širiti laži i praviti se žrtvom", "Neko ko je govorio da ga mediji progone sada ne može prestati kukati", "Ovo je bilo nepotrebno", samo su neki od komentara na Twitteru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.