GOTOVO JE

Zbog ovog ne postoji šansa za pomirenje Vilijama i Harija

Nekad su bili nerazdvojni

Prinčevi Hari i Vilijam. VanityFair

L. K. P.

16.11.2023

Kad je u januaru princ Hari (Harry) objavio knjigu 'Spare', svima je bilo jasno da je tim potezom zauvijek ugrozio svoje mjesto u kraljevskoj porodici. U knjizi je mnogočime narušio ugled porodice, ali i svog starijeg brata kojeg je javnost tada upoznala u sasvim drugačijem svjetlu. Napisano o njemu i porodici razbjesnjelo je princa Vilijama (William), a nekoć bliska braća sada više i ne komuniciraju.

Gotovo godinu dana nakon objavljivanja Harijevih memoara, ni Hari ni Vilijam nisu pokušali popraviti zategnuti odnos te se baš ništa između njih nije promijenilo, tvrdi kraljevski stručnjak Omid Skobi (Scobie) koji je o tome napisao knjigu 'Endgame' koja izlazi 28. novembra.

- Vidio sam Harijevo izdavanje „Sparea“ kao njegov posljednji pokušaj da svojoj porodici kaže kako se godinama osjeća. Očito nikada nije postojao dovoljno otvoren forum za takve razgovore ili dijeljenje tih osjećaja, komentirao je Skobi.

Povrijeđenost i bijes između dvojice braće sada je stvorila hladnu ravnodušnost koja je unijela pravi nemir u Palaču koja je nekad bila simbolom porodice i sloge čitave države. Prijestolonasljednik Vilijam bijesan je zbog negativnog svjetla koje je njegov mlađi brat bacio na porodicu, no njegov bijes također ne čini dobro monarhiji jer je sada jasno da onaj ko ne poštuje pravila - leti van!

Prema mišljenju nekih kraljevskih stručnjaka, Kejt Midlton (Kate Middleton) bit će ključna osoba u budućnosti britanske kraljevske porodice. Njena srdačnost i prisnost s građanima ono je po čemu mnogi uspoređuju Kejt s voljenom princezom Dajanom (Diana), a stručnjaci tvrde da ispod njene nasmijane i tople vanjštine stoji čvrsta i karakterna osoba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.