KONTROVERZNA PJEVAČICA

Madonina organizacija optužena za trgovinu ljudima: Već bila osumnjičena za kršenje prava afričke djece

Najmlađe od njih, Stela i Ester imaju 10 godina, nisu potpuna siročad, ali kada su usvojene pokazalo se da roditelji ne mogu da ih izdržavaju

Madona sa djecom. INSTAGRAM

Piše: E. A.

10.1.2023

Svjetska etiopska federacija zatražila je od predsjednika Malavija, Lazarusa Čakvere, da istraži navode o usvajanju malavijske djece zbog moguće "trgovine ljudima i društvenih eksperimenata".

Naime, u centru kontroverze našla se legendarna kraljica popa Madona (Madonna) i njena dobrotvorna organizacija "Raising Malavi".

Pomenuta organizacija traži da se ograniči pristup 64-godišnjoj pop zvijezdi i njenim saradnicima u Africi, ali prevashodno afričkoj djeci, kao mjera predostrožnosti, dok se ne sprovede detaljna istraga o mogućim nezakonitim radnjama.


Federacija također citira Krivični zakon Malavija koji kaže "da svaka ženska osoba koja javno ili privatno, počini bilo kakav čin grube nepristojnosti sa drugom ženskom osobom bit će optužena i procesuirana za krivično djelo, za šta je predviđena kazna zatvorom od pet godina".

- Peticija se poziva na knjigu koju je Madonna napisala 1992. godine pod nazivom "SEKS", a koja ima sadržaj za odrasle, uključujući pornografiju i simulacije seksualnog odnosa, uključujući i sadomazohizam - piše "Time".

Zakon ima za cilj da se podjednako primjenjuje na sve koji razmišljaju o usvajanju djece, koji reguliše država o usvajanju, bez obzira na njihov status i prihode, a kako pomenuti mediji navode, smatra se da to nije bio slučaj sa kontroverznom pjevačicom.


Podsjećamo, sama Madona, koja je 2009. godine već navodno bila osumnjičena za kršenje prava afričke djece i procedure usvajanja, ima četvero usvojene djece iz Malavija. 

Najmlađe od njih, Stela i Ester imaju 10 godina, nisu potpuna siročad, ali kada su usvojene pokazalo se da roditelji ne mogu da ih izdržavaju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.