BAZ ALDRIN

Drugi čovjek na Mjesecu ne odustaje: Oženio se četvrti put na svoj 93. rođendan

Osvojila ga je 30 godina mlađa Ana Faur

Baz Aldrin. Twitter

N. Aj.

21.1.2023

Baz Aldrin (Buzz Aldrin), drugi čovjek na Mjesecu, oženio se četvrti put i to na svoj 93. rođendan. 

Osvojila ga je 30 godina mlađa Ana Faur.

Informaciju o svadbi objavio je na svom Twitteru, a sa 63-godišnjom Faur zabavljao se već duži niz godina.

- Na moj 93. rođendan i dan kada mi je također darovana počast Žive legende zrakoplovstva, drago mi je objaviti da smo se moja dugogodišnja ljubav dr. Anca Faur i ja vjenčali. Spojili smo se u svetom braku na maloj privatnoj ceremoniji u Los Anđelesu i uzbuđeni smo poput tinejdžera koji su pobjegli -  napisao je na Twitteru.

Ana trenutno radi kao izvršna potpredsjednica "Buzz Aldrin Ventures LLC", a na njenoj stranici na LinkedInu navedeno je da radi za kompaniju od 2019. godine. Doktorirala je hemijsko inženjerstvo na Univerzitetu u Pitsburgu.

Aldrin se do sada tri puta ženio i razvodio, s Džoan En Arčer (Joan Ann Archer) je bio u braku od 1954. do 1974., sa Beverli Van Zil (Beverly Van Zile) od 1975. do 1978. i sa Luis Drigis Kenon (Lois Driggs Cannon) od 1988. do 2012. godine.

Drugi čovjek koji je dotaknuo površinu Mjeseca ima troje djece - Džejmsa (James), Dženis (Janice) i Endrua (Andrew) i to sa prvom suprugom. Ima jednog unuka, Džefrija Šusa (Jeffreya Schussa), od kćerke Dženis, tri praunuka i jednu praunuku.

Dana 16. jula 1969 godine Aldrin, Neil Armstrong i Michael Collins poletjeli su sa Zemlje u svemir u misiji kao nijedna druga, s ciljem da se čovječanstvo po prvi put spusti na Mjesec.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.