MODNA SCENA

Marko Feher za "Avaz": Ispunila se želja da sarađujem s Merlinom

Reper Voyage nosio odijelo iz njegove kolekcije

2.2.2023

Banjalučanin Marko Potkozarac Feher sve je priznatije i zvučnije ime na regionalnoj modnoj sceni. Početke je napravio u BiH, nastavio u Londonu, a sada je sve češće poslom i u Sarajevu.    

Feher: Cijenjeno ime u svijetu mode. Facebook

Na nedavno održanoj dodjeli muzičkih nagrada Music Awards Ceremony (MAC) u Beogradu poznati reper Voyage nosio je upravo njegovo odijelo iz kolekcije „He said Yes“. Marko samo za naš list otkriva detalje ove saradnje te koliko je teško biti kreativac na ovim prostorima.

Kako je došlo do saradnje s Voyageom?

- Kada je Voyage dobio temu za večer na kojoj je imao ulogu voditelja, ali i performera, on i njegov tim su se usaglasili da pozovu mene, te da mu uradimo odijelo po mjeri. Nakon određenih pregovora i dogovora, saradnja se i desila, tako da je Voyage nosio odijelo iz kolekcije, ali i košulju u drugom presvlačenju. Dva od tri outfita su bila moja.

Koliko ste ponosni što javne ličnosti širom regije sve više prepoznaju Vaš rad?

- Pa, iskreno, nije mi to bitno jer je neko javna ličnost, to samo u medijima ima veći značaj i odjek. Meni su podjednako bitni svi oni koji prepoznaju u meni nešto što je njima značajno. Svakako laska da neko ko ima priliku izabrati bilo šta u svijetu izabere mene. To mi je važno i potiče me na nove pobjede.

Feher: Surađuje sa muzičkim zvijezdama. Facebook

Sarađujete i s Dinom Merlinom, jednom od najvećih bh. zvijezda.

- Dino i njegov tim su oblik profesionalizma koji nisam susreo kod nas. Sjajan tim, sjajni ljudi. A Dino, nemam ja tu šta reći, svima je jasno koliko je Dino velik i značajan. Saradnja traje, uzbuđenje je uvijek isto i svakom novom projektu s Dinom se radujem. Svakako je to bila moja velika želja, još u samim počecima kada je dizajn u pitanju, i mogu samo reći, nije dovoljno sanjati, mora se raditi na snovima kako bi postali java. Meni se saradnja s Dinom ostvarila i drago mi je što su me mnoge Dinine kolege iz oblasti muzike, regionalno poznate, kontaktirale u vezi sa saradnjom, što je znak da se i njima dopalo.

Počeli ste u Banjoj Luci, a često ste poslovno u Sarajevu. Osjetite li pomak u saradnji među novom generacijom ova dva grada ili je ona samo privid?

- Iskren da budem, najznačajniji dio svog obrazovanja sam stekao u Londonu, Banja Luka je bila samo početna tačka. Ja nikada nisam osjetio razliku između generacija ova dva grada, iste mi muke i probleme imamo, svima nam nedostaje jednako, samo se možda drugačije zovemo, a suština je ista. Žao mi je svih onih kojima je problem biti prijatelj i voljeti nekoga ko se drugačije zove, to je takva manjkavost i takav neuspjeh da samo mogu sažalijevati tu vrstu ljudi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.