TKO ŽELI BITI MILIJUNAŠ

Publika navela takmičara na pogrešan odgovor: Otišao sa 150 eura

Igor Barinić, 45-godišnji skladištar iz Zagreba, je bio prvi takmičar, a upravo je on trebao pomoć publike

Barinić je svoj prvi džoker "pola-pola" iskoristio na devetom pitanju. Printscreen

E. A.

3.2.2023

Jedna od popularnijih emisija regiona jeste hrvatski kviz "Tko želi biti milijunaš?", a sinoćnju emisiju obilježili su nastupi dvojice takmičara, a zanimljivo je da je jednog od njih publika "navela" na pogrešan odgovor.

Igor Barinić, 45-godišnji skladištar iz Zagreba, je bio prvi takmičar, a upravo je on trebao pomoć publike koja se na kraju nije ispostavila kao dobar savjetnik.

Barinić je svoj prvi džoker "pola-pola" iskoristio na devetom pitanju, a nije bio siguran koji bend je prvi singl objavio na dan premijere prvog filma o Džejms Bondu (Jamesu).

Pozvao je džokera

Ponuđeni su bili odgovori: The Beatles, U2, Queen i The Cure, a zahvaljujući džokeru tačno je odgovorio da se radilo o kultnim Beatlesima.

Takmičaru je i deseto pitanje predstavljalo problem te se odlučio na pomoć publike. Pitanje je glasilo Hlapić je bio postolarski šegrt, a Oliver Twist...?

Među ponuđenim odgovorima navedene su bile sljedeće opcije: mesarev šegrt, konjušarev šegrt, kovačev šegrt i pogrebnikov šegrt. Pozvao je džokera koji mu je rekao da je tačan odgovor konjušarev šegrt.

19 posto odgovorilo je tačno 

Međutim, kako nije bio siguran ni u taj odgovor tražio je i pomoć publike, ali su ga naveli na pogrešan odgovor. Njih samo 19 posto odgovorilo je tačno - da je bio pogrebnikov šegrt.

Čak 52 posto je odgovorilo kovačev šegrt, 27 posto konjušarev šegrt, a tek 2 posto mesarev šegrt. Poslušavši mišljenje publike za tačan odgovor odabrao je opciju konjušarev šegrt i završio svoje učešće s osvojenih 150 eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.