ODLAZAK LEGENDE

Tarik se oprostio od Ćire: Govorio si mi "Ja sam ti bolan amidža"

Čudesna su ta mala mjesta kao Dolac kraj Travnika, koji podari svijetu i nobelovca i “trenera svih trenera”

Tarik Filipović i Ćiro Blažević. Facebook

L. S. R.

8.2.2023

Među brojnim ličnostima, koje se opraštaju od legendarnog Ćire Blaževića je i Tarik Filipović. On se oglasio na facebooku.

- Lafe moj, znali smo da igraš sudačku nadoknadu ali sam se nekako nadao, poznavajući te dobro, da “Veliki sudac” neće svirati kraj još dugo, dugo… 25 godina smo bili dio života jedan drugome i bio si uvijek radost, optimizam, energija, osmijeh… “Nismo mi samo prijatelji, mi smo rod! Ja sam ti bolan amidža zvijezdo moja!”… Tako si govorio, a baš i bijasmo kao strikan i netjak… 

Čudesna su ta mala mjesta kao Dolac kraj Travnika koji podari svijetu i nobelovca i “trenera svih trenera”… “Onaj Mourinho, da se kao ja rodio u Travniku, taj do Vakufa ne bi dobacio! Donjeg!” 


Kada si rezimirao svoj život uvijek si naglašavo da je bio težak, prepun muke, tragedija, suza, gubitaka ali svijet te doživljavao kao čisti, gorski potok… a koliko sam tvojih iskrenih suza vidio… poklonio sam ti predstavu o tom istom životu, tvom, jedinstvenom i teško ponovljivom… Spomenik za života… I još mi odzvanja tvoj šapat: “Hvala ti sine što si me za života učinio besmrtnim”… kada se bude snimao film o tebi to će biti najduži naslov u povijesti kinematografije…

“Gospodin, mangup, šarmer…” ili samo “Ćiro”… jer takva dvojica ne postoje… - između ostalog je napisao Tarik, koji već dugo izvodi monodramu "Ćiro".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.