GOYA

Film o Boži Vreći dobio prestižnu nagradu u Španiji: Moj talenat niko nije mogao umanjiti

"Maldita" smo svi mi koji smo prošli pakao da bismo došli do ostvarenja sna, napisao je Vrećo

Vrećo: Presretan zbog nagrade. Goran Kovačić / Pixsell

E. Ć.

12.2.2023

Film o Boži Vreći - Maldita dobio je prestižnu nagradu Goya za najbolji kratki dokumentarni film koju dodjeljuje španska Akademija filmskih umjetnosti i nauka.

Vrećo se tim povodom oglasio na Facebooku. Presretan je zbog osvajanja nagrade. Kaže da je zaplakao od sreće.

- Naravno da ne spavam, poslije fantastičnog koncerta u Amsterdamu, ko bi mogao zaspati, tek sam u hotelu vidio poruke iz Španije da je moja Maldita pobjednica.

Hvala za svu najdivniju ljubav, spakovan sam za dalje, a u glavi mi i film i koncert, vaša ljubav, podrška, vrisak kad sam izašao na scenu, zagrljaji, cijela katedrala na nogama, malo me sve stiglo, oprostite mi na emotivnosti, samo sam biće koje voli unatoč svim teškim preprekama i uvredama svih ovih godina, moj talent niko i nikada nije mogao oduzeti niti ga umanjiti.

Sve što vam je sudjeno da se desi od Boga, desit će se i to je najveća istina, a kad je tako, onda samo i volite, jer ta ljubav mijenja svijet.

O Bože, kolika ljubav večeras u Amsterdamu, kolika ljubav večeras u Sevilji za priču o meni, ispričanu španskim rediteljima Raulu i Amaji kojima sam beskrajno zahvalan na tome što smo uspjeli, Bogu jer me uvijek štiti i pomaže mi, mojoj divnoj majčici koja se smiješi jer je sretna, zdrava i ponosna na lane, kažemo joj od milošte, pa ti si bona ozdravila od moje ljubavi - napisao je Vrećo.

Zahvalio se i svojim fanovima.

- Ovo je nagrada svih nas. "Maldita" smo svi mi koji smo prošli pakao da bismo došli do ostvarenja sna, koji nismo posustali, koji se nismo osvrnuli, koji nismo odustali od sebe, nagrada je to svima vama hrabrima, koje svim srcem volim na sve četiri strane svijeta - poručio je Vrećo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.