ZVIJEZDA LATINO SAPUNICA

Preminula glumica Nuri Flores iz serije "Kasandra": Izgubila bitku s kancerom

Bavila se umjetnošću od tinejdžerskih dana

Flores izgubila životnu bitku. Printscreen

Z. K.

13.3.2023

Glumica Nuri Flores (Nury), zvijezda latino sapunica, preminula je u 81. godini života. Glumica je izgubila bitku s kancerom s kojim se godinama borila. Nuri je bila zvijezda telenovela, a naša publika najbolje je pamti po ulozi Herminije u legendarnoj seriji "Kasandra".

Novinarka Karmela Longo (Carmela) saopćila je da se Flores borila sa rakom koji je metastazirao što je potvrdila i glumičina kćerka Patrisija Noguera (Patricia) koja je isto glumica.

Glumačku karijeru započela je 1959. godine, a osim u "Kasandri", zapažene uloge ostvarila je u serijama "Elenin duh", "Sobarica sa Menhetna", "Anđeo osvete", "Osveta", "Gvadalupe", "Žena mog života", "Zatočenica ljubavi", "Moja ljubavi" i drugim.

Nuri Flores bavila se umjetnošću od tinejdžerskih dana, radila je i kao model, a prije više decenija prijavila se na takmičenju za Miss Venecuele, ali je odustala od izbora dan uoči tog događaja.

Nakon što se preselila u SAD radila je za mrežu Telemundo. Porodica i brojni prijatelji opraštaju se od glumice na društvenim mrežama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.