BOSANSKA VERZIJA LUDILA

"Dubioza kolektiv" gostovala u jutarnjem programu njemačkog medija

Predstavljeni su kao najpoznatiji bosanskohercegovački bend s karijerom dugom 20 godina

Dubioza kolektiv. YouTube/Print Screen

N. A.

18.4.2023

Članovi bosanskohercegovačkog benda "Dubioza kolektiv" nedavno su gostovali u emisiji koja se emituje na njemačkom mediju ZDF, gdje su se predstavili s pjesmom "No Escape (from Balkan)".

Voditeljica jutarnje emisije "Moma" najavila je "Dubiozu kolektiv" kao najpoznatiji bosanskohercegovački bend s karijerom dugom 20 godina, a navela je i da su njihove pjesme s kritičkim osvrtom.

- Sa svojom mješavinom duba, reggaea, balkanskih zvukova, punka i hip-hopa, "Dubioza kolektiv" se smatra bosanskom verzijom ludila. S pjesmom "No Escape (from Balkan)" bend prvi put gostuje u "Moma Cafeu" - napisali su na web stranici ovog medija.

Voditeljica je, također, navela i da je bend prošle sedmice imao nastup u Hamburgu, gdje su karte rasprodane, a tražili su još jedan termin za održavanje nastupa.

Inače, bend "Dubioza kolektiv" je početkom marta najavio turneju i koncerte širom Evrope. Tako će, osim nastupa u Njemačkoj, nastupati u Francuskoj, Sloveniji, Španiji, Belgiji i brojnim drugim. Osim toga, članovi "Dubioze" najavili su i svoj prvi koncert u Meksiku, koji će se održati 22. oktobra ove godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.