OD PRAVNIKA DO GLUMCA

Gdje je danas turski Džejson Momoa: Evo ko mu je osvojio srce

Džan Jaman je završio Pravni fakultet kao najbolji student

Džan Jaman. Instagram @canyaman

23.4.2023

Turski glumac Džan Jaman (Can Yaman) proslavio glumeči u serijama "Pun mjesec" "Sanjalica", "Viola boje mora"...

Rođen je u Istanbulu 1989. godine, a korijene vuče sa Kosova i Sjeverne Makedonije.

Naime, njegov djed po ocu je Albanac sa Kosova i Metohije,a baba Albanka iz Sjeverne Makedonije.

- Moj djed je živio u Prištini, gdje se i rodio. Nikada nisam bio tamo, ne poznajem jezik. Moji roditelji su rođeni u Istanbulu, baš kao i ja - rekao je u jednom intervjuu.

Roditelji su mu se razveli kada je imao pet godina. Završio Bilfen koledž, a nakon toga je studirao "Liceo Italiano di Istanbul", koji je završio kao najbolji učenik sa najvišom ocjenom od postojanja obrazovne ustanove.

Prije 11 godina je diplomirao na Pravnom fakultetu "Jeditepe" i počeo prvo da raditi u struci.


Međutim, nekoliko godina bavljenja pravom i poslovima u kompanijama, Džan je shvatio da korporativni život nije za njega.

- Osjećao sam se kao da imam otvoren pogled, ali sjedenje u kancelariji i odjeli su mi mnogo smetali. Kada su mi dali godišnji odmor, otišao sam i nisam se vratio. Kolege su me vidjele na televiziji - rekao je 2018. godine Džan.

Jaman tečno govori nekoliko jezika turski, italijanski, engleski, njemački, a govori i španski.

Svoju glumačku karijeru je započeo u seriji "Gounl Isleri" 2014. godine, a proboj u karijeri na pravio 2017. godine serijom "Pun mjesec."

Od 2018. do 2019. godine je igrao jednu od glavnih uloga u turskoj romantičnoj humorističnoj seriji "Sanjalica" sa Demetom Ozdemir, s kojom su ga dovodili u vezi.


Nazivaju ga "turskim Džejsonom Momoom", a on trenutno živi u Italiji gdje gradi karijeru, a jedan od projekata na kojima radi jeste uloga u rimejku Sandokana u kojem će igrati glavnu ulogu.

O ljubavnom životu nikada nije želio govoriti, a mediji su ga povezivali sa brojnim turskim glumicama. Jedna od najviše medijskih propraćenih Jamanovih veza je bila sa Diletom Leotom, sportskom novinarkom.

Prije dva mjeseca se u italijanskim medijima pojavila vijest da su Džan Jaman i italijanska glumica Frančeska Čilemi (Franceska Chillemi) ponovo zajedno.

Njih dvoje su sarađivali na seriji "Viola come il mare" i tada su krenule špekulacije o njihovoj romantičnoj vezi. Džan i Frančeska su viđeni zajedno Filmskom festivalu u Veneciji prošle godine. Da li su zajedno ili su to samo medijska nagađanja, ostaj da se vidi...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.