BEOGRAD

Suđenje Draganu Bjelogrliću odgođeno za septembar

Do odlaganja je došlo zbog izostanka Antonijevića

Dragan Bjelogrlić. Instagram

L. S. R.

25.4.2023

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je odloženo suđenje glumcu i reditelju Draganu Bjelogrliću povodom optužbi za nasilničko ponašanje prema kolegi Predragu Antonijeviću 23. avgusta 2021. u Nišu.

Do odlaganja je došlo zbog izostanka Antonijevića, koji je zbog supruginog liječenja u Americi, a čije svjedočenje je neophodno da bi se suđenje nastavilo, pošto je on oštećeni u ovom procesu.

 Izostao i sa prethodnog suđenja

Branilac optuženog glumca Goran Draganić je rekao da je takvo ponašanje neprofesionalno, jer punomoćnici nisu obavijestili sud i odbranu da se suđenje neće održati, pišu Novsti.rs.

Antonijević je izostao i sa prethodnog suđenja, a njegova punomoćnica je danas sudu dostavila kopiju stranica u pasošu koje dokazuju da je bio van zemlje, kao i avionsku kartu putovanja u Ameriku.

Bjelogrlić je na nekom od prethodnih suđenja iznio odbranu tvrdeći da su tom događaju prethodile dvogodišnje provokacije Antonijevića.

On je priznao da je kobnog dana došlo do tuče, ali Bjelogrlić tvrdi da je Antonijevićevo prisustvo bila direktna provokacija, jer on nije bio pozvan na festival, kao ni na koktel nakon premijere filma "Toma".

Pojašnjavajući događaj, Bjelogrlić je istakao da mu je Antonijević nekoliko puta dobacio "ološ u zatvor" i još neke pogrdne rijeli, što je trajalo određeni vremenski period.

Nakon nekoliko provokacija, kako kaže glumac, prišao je Antonijeviću i rekao mu :"Dokle ćeš da me provociraš", a onda mu je lupio šamar. Nakon toga se odmakao jer nije htio da nastavlja sukob, ali ga je Antonijević nogama držao i krenuo da uzme pepeljaru i flašu, nakon čega mu je Bjelogrlić, vidjevši to, zadao još nekoliko udaraca pesnicom.

Oborio ga na pod

On je takođe dodao da je Antonijević nakon tog incidenta nasrnuo na njega, oborio ga na pod i udario ga par puta pesnicom.

Bjelogrlić je na saslušanju u tužilaštvu priznao izvršenje krivičnog djela i izrazio žaljenje.

Sljedeći pretres zakazan je za 13. septembar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.