TEŠKA SITUACIJA

Suprugu Kobi Brajanta tužila majka: Traži 7,5 miliona dolara za čuvanje unuka

Ona tvrdi da je s Brajantom imala potpisan ugovor o njenom uzdržavanju do smrti

Vanesa Brajant. Instagram

N. A.

12.5.2023

Prije više od tri godine u helikopterskoj nesreći poginuo je Kobi Brajant (Kobe Bryant) zajedno s njegovom 13-godišnjom kćerkom Đijanom (Gianna), a otkako je stradao u porodici legendarnog košarkaša traje rat zbog raspodjele 600 miliona dolara.

Naime, novac su naslijedile supruga Vanesa (Vaness) i još dvije kćerke, ali priča se zakomplikovala kada se u nju uključila i Kobijeva punica Sofia.

Vanesina majka je digla tužbu protiv kćerke zbog svega što je za Kobijevog života za nju napravila.

Ona tvrdi da je s Brajantom imala potpisan ugovor o njenom uzdržavanju do smrti, a traži i isplatu novca koji joj navodno pripada zbog toga što je radila kao dadilja za svoje dvije unuke.

Majka Sofia od Vanese traži ukupno 7,5 miliona dolara

- Njen zet i ja smo je podržavali jer sam ja tako tražila. Sad želi 96 dolara po satu jer je navodno 12 sati dnevno 18 godina dadiljala vlastitu unučad. Zapravo je samo ponekad čuvala djevojčice dok su bile manje - rekla je Vanesa u izjavi za američke medije.

Tužila policiju

Inače, okrug Los Anđelesa pristao je da plati skoro 29 miliona dolara odštete udovici NBA superzvijezde nakon što je policija podijelila fotografije njegovog fatalnog pada helikoptera prije tri godine.

Vanesa je tužila policiju i objavila imena policajaca koji su podijelili fotografije s mjesta nesreće u kojoj je poginuo njen suprug Kobi i kćerka Đijana te još sedam osoba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.