NEMILOSRDNA POTJERA

Hari i Megan umalo završili kao princeza Dajana: Jurili ih paparaci

Incident se dogodio nakon što su Megan i Hari prisustvovali ceremoniji dodjele nagrada u Njujorku u utorak

Megan i Hari. Tanjug

M. Z.

17.5.2023

Princ Hari (Harry), njegova supruga Megan (Meghan) i njena majka bili su umiješani u "gotovo katastrofalnu" potjeru automobila u SAD nakon što su ih pratili paparaci, rekao je njegov portparol.

Učestvovala i policija

- Ova nemilosrdna potjera, koja je trajala duže od dva sata, rezultirala je višestrukim bliskim susretima u kojima su učestvovali drugi vozači na putu, pješaci i dva policajca njujorške policije - dodao je portparol.

Incident se dogodio nakon što su Megan i Hari prisustvovali ceremoniji dodjele nagrada u Njujorku u utorak.

To je bilo prvo javno pojavljivanje para nakon Harijevog povratka iz Londona, gdje je prisustvovao krunisanju svog oca, kralja Čarlsa Trećeg (Charles).

Vojvotkinja od Saseksa u Njujorku je primila nagradu "Žena vizije!” zbog ohrabrivanja žena da se bore za jednakost.

- Nikada nije kasno da se počne. Možete biti vizionari svojih života... Toliko toga ima da se uradi - rekla je Megan na dodjeli nagrade.

Podsjetimo, princeza Dajana (Diana) i njen tadašnji vjerenik Dodi el-Fajed su 31. avgusta 1997. godine nakon večere u hotelu ''Ric'' u Parizu Dajaninim Mercedesom krenuli u večernji izlazak. Automobil je velikom brzinom uletio u tunel Alma i udario u zid. 

Teorije zavjere

Na mjestu su poginuli vozač Henri Pol i Dodi, a Dajana je preminula četiri sata kasnije u bolnici. Jedini preživjeli je Dodijev tjelohranitelj Trevor Riz Džons. Doktor Bruno Rion je u četiri sata ujutro objavio da je Dajana preminula od posljedica unutrašnjeg krvarenja prouzrokovanog jakim povredama grudnog koša, pluća i glave.

Navodno, do nesreće je došlo pošto su bježali od upornih paparaca, ali od tada postoji i više drugih teorija, a jedna od najpopularnijih, ali i onih koje se smatraju teorijom zavjere, jeste da je u slučaj umiješana i britanska obavještajna služba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.