NOVINAR I VODITELJ

Kesić na protestu "Srbija protiv nasilja": Dobro veče hijene i lešinari

Što nas više bude bilo vidjet ćete kako će više da poštuju tu silu, rekao je Kesić

Zoran Kesić. Printscreen

H. J. I.

3.6.2023

Novinar i voditelj Zoran Kesić pridružio se govornicima na petom po redu protestu "Srbija protiv nasilja".

- Dobro večer hijene i lešinari. Svima vama koji ne dopuštate kolima Hitne pomoći da prođu u kojima se porađa jedna baka. Vi niste hijene i lešinari. Kada su vidjeli koliko vas ima, pripadnici režima počeli su da vas nazivaju „veliki broj građana koji treba poštovati". Što nas više bude bilo vidjet ćete kako će više da poštuju tu silu - rekao je on i dodao da govori o ljudima koji samo znaju da poštuju silu. I da joj se dive.

Prvo je izašla empatija, pa bijes

- Prije tačno mjesec dana, iz onog bola koji nikad neće proći, prvo je izašla empatija. Potom bijes. Iz tog bijesa javila se potreba da se nešto promijeni odmah i sada. Dosta sa kadriranjem. Dosta. Dosta sa ponižavanjem ljudi i utjerivanjem u autobuse. Što bi rekla ona žena „nisu oni ovce, bre“ - rekao je novinar.

On je dodao da je na ulici odrstao, protestovao, bio hapšen, prebijan, gutao suzavac.

"Smijmo se od tuge, ali i nade"

- Na ulici sam počeo kao TV reporter. Nedavno sam se na ulicu vratio i osjetio sam ponovo među vama istu onu energiju da se više ne ćuti. Osjetio sam da moramo da promijenimo ovu zemlju da nam djeca ostanu ovdje. Poručujem onima koji hoće da nas zavade, onima koji targetiraju Danas, Novu S i N1 – smijmo se. Smijmo se od tuge, ali i od nade - poručio je Kesić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.