NOVI INCIDENT

Britanka optužila Tejta za silovanje: "Stavio je ruku na moj vrat i gušio me"

Tejt poriče optužbe, a njegov portparol poručio je da Tejt ne odobrava nasilje bilo koje vrste prema ženama

Tejt: Negira silovanje. Instagram

A. O. / BBC

7.6.2023

Jedna Britanka optužila je kontroverznog influensera Endru Tejta (Andrew Tatea) za silovanje i prijetnje tvrdivši da ju je on prije 10 godina tokom seksa gušio dok nije izgubila svijest.

Žena je navela da je Tejt nastavio sa spolnim odnosom usprkos tome što je ona bila u nesvijesti, piše BBC.

Čin se pretvorio u nasilje

Žena, koja je tada imala 20 godina, kaže da je njega prvi put upoznala na društvenim mrežama u avgustu 2014. godine. Ispričala je da je pristala na seks s influenserom, ali da se taj čin brzo pretvorio u nasilje.

Tejt poriče optužbe, a njegov portparol poručio je da Tejt ne odobrava nasilje bilo koje vrste prema ženama te da su svi seksualni činovi u kojima je učestvovao bili uz pristanak.

"Stavio je ruku na moj vrat i gušio me"

Britanka je za BBC ispričala da je Tejta 2014. srela u baru u Lutonu dok je bila studentica, a on vratar u noćnom klubu. Kaže da je s njim imala odnos i jednom prije nego je gušio.

- Stavio je ruku na moj vrat i gušio me. U početku mi je to bilo malo zbunjujuće, a kada sam došla k sebi, vidjela sam da se Tejt i dalje seksa sa mnom - rekla je Britanka i dodala da joj je Tejt prijetio ubistvom sve dok nije sljedećeg jutra otišao iz njenog stana.

Dodala je da joj je stalno govorio „ja te posjedujem, ti pripadaš meni“.

Govorio grozne stvari

- Cijele noći je bio prilično agresivan i govorio je grozne stvari. Idući dan mi je bjeloočnica jednog oka potpuno pocrvenjela - ispričala je 30-godišnja žena.

Tada policiji nije prijavila incident. Na pitanje BBC-ja zašto odmah nije otišla na policiju i prijavila silovanje, odgovorila je da tada nije znala da je žrtva zločina.

- Znala sam da se dogodilo nešto na što nisam pristala. Ali nisam to vidjela kao silovanje ili seksualni napad jer je to bilo prije 10 godina - rekla je.

Poručila je da će tužiti Tejta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.