BORIO SE S DEPRESIJOM

Mladi 19-godišnji gejmer počinio samoubistvo

Kako pišu strani mediji, riječ je o samoubistvu počinjenom nakon što je u utorak uvečer na društvenim mrežama napisao “Laku noć“

Gejmer počinio samoubistvo. Instagram

D. H.

10.6.2023

Mlada e-sport zvijezda Karel "Twisten" Ašenbrener pronađen je mrtav nekoliko mjeseci nakon što je otkrio da se borio sa depresijom i da je bio u psihijatrijskoj bolnici.

Profesionalni gejmer je pričao otvoreno o svojoj depresiji, a njegova ekipa “Team Vitality“ objavila je ove sedmice da su teško pogođeni ovom tragedijom.

Kako pišu strani mediji, riječ je o samoubistvu počinjenom nakon što je u utorak uvečer na društvenim mrežama napisao “Laku noć“.

TMZ piše da je Ašenbrener igrao taktičku igru Valorant pet na pet, a sam Karel je u februaru otvoreno pričao o onom što je tada nazvao “problemima u privatnom životu“. On se borio sa depresijom duže od dvije godine, a bilo je poznato i da se samopovrijedio tokom božićnih praznika u Pragu. Zato je jedno vrijeme i bio u psihijatrijskoj ustanovi.

- Poslije toga sam imao nov početak i mogao sam da se saberem. To je bio najteži period za mene kao osobu i profesionalnog e-sportistu. Ali, poslije toga sam znao zašto igram igrice i šta mi moj tim znači - ispričao je Ašenbrener.

Mladi gejmer je navodio i druge da potraže pomoć, ali na kraju sam nije mogao da se izbori sa depresijom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.