KONTROVERZNI REPER

Kanje Vest zgrozio javnost: Ljudi na njegovom rođendanu jeli suši s gole žene!

Na zabavi bila je i Nort Vest, kćerka Kim Kardašijan i Kanjea Vesta

Jeli suši s gole žene. Twitter

Z. K.

13.6.2023

Kontroverzni reper Kanje Vest (Kanye West) proslavio je nedavno 46. rođendan. Njegova rođendanska zabava protekla je u znaku bizarnih detalja. Slika nage žene na čijem tijelu se nalazi suši, dok ona leži na stolu, pokrenula je brojne kritike. Mnogi smtraju da je riječ o mizoginiji i ne štede oštre riječi o Kanjeu.

- Tretirati ženu kao tanjir je mizoginija - komentarišu na Tviteru gdje ističu: “U kom svijetu tretiranje žena kao objekta za posluživanje hrane muškarcima nije doslovno mizoginija?!”.

“Svakim danom postaje sve čudniji i čudniji”, govore o Kanjeu Vestu.

- Služenje sušija sa nage žene naziva se nyotaimori, prema praksi u Japanu i zaista izgleda bizarno i uvrijedljivo. Suvišno je previše blaga riječ - pisali su.

Na kontroverznoj zabavi bila je i Nort Vest (North, 9), kćerka Kim Kardašijan (Kardashian) i Kanjea Vesta koji imaju još troje djece, a koji su se razveli 2022. osam godina poslije vjenčanja.

Zabilježeno je kako djevojčica uzima suši, doduše ne sa nage žene već sa tanjira i nudi tu hranu Bjanki Senzori (Bianchi Sensors), djevojci repera i dizajnera koji nerijetko ne bira riječi kada komentariše razne teme pa se tako našao na meti izuzetno oštrik kritika.

Ranije te večeri Nort Vest je fotografisana kako dolazi na rođendansku zabavu svog oca, “All of the Lights” u društvu Bjanke Senzori, piše “Page six”.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.