NEGIRA TVRDNJE

Protiv frontmena benda "Rammstein" pokrenuta istraga: Optužen za seksualno uznemiravanje

Pjevačev menadžer još se nije oglasio

Til Lindeman. Gonzales Photo, SpotOn

Z. K.

15.6.2023

Protiv frontmena benda "Rammstein" Tila Lindemana (Till Lindemann), nakon što ga je nekoliko žena optužilo za seksualno uznemiravanje, Tužilaštvo u Berlinu pokrenulo je istragu. Pjevačev menadžer još se nije oglasio, a Lindeman je ranije za AFP kazao da su ove tvrdnje neistinite.

Odbila ga

Krajem prošlog mjeseca Šelbi Lin (Shelby Lynn) objavila je da ju je Alena Makiva (Makeeva), koja se predstavila kao kasting direktorica, pozvala u VIP dio na koncertu "Rammsteina" u Litvaniji. Tvrdi da ju je nakon koncerta odvela iza bine, gdje joj je Lindeman prišao i pitao da imaju seks. Ljutito je reagovao nakon što ga je odbila.

Šelbi je također navela da se osjećala drogirano nakon što je popila piće, ali je kasnije objavila da test urina nije pokazao znakove intoksikacije.

- Željela bih da razjasnim. Til me nije dodirivao. Prihvatio je da ne želim imati seks sa njim. Nikada nisam tvrdila da me je silovao - napisala je.

Poziv na zabavu

Nakon toga se javilo još nekoliko žena. Jedna od njih, koja se predstavila kao Kaja R. (Kaya), rekla je da ju je 2019. godine neko pozvao na zabavu nakon koncerta grupe "Rammstein" u Beču. Kazala je da je mnogo popila i da se onesvijestila.

Navela da je da je vidjela Lindemana na njoj kada se probudila i da je shvatila da ju je silovao. Dodala je da ju je pitao želi li da prestane. Tvrdi da nije razumjela šta se dešava i da je on na kraju otišao.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.