PET DANA ZABAVE

Počeo "Summer Solstice Festival 2023" u Bosanskoj dolini piramida

Za sve one željne dobre muzike i provoda u noćnim satima će biti organizovani i koncerti domaćih i regionalnih muzičkih zvijezda

Počeo "Summer Solstice Festival 2023". N. Smajlović

N. Sm.

21.6.2023

Otvorenjem sajma rukotvorina i organskih proizvoda, kao i vođenom meditacijom za mir, u najljepšem parku na ovim prostorima, parku "Ravne 2" u Visokom, i zvanično je počeo "Summer Solstice Festival 2023", festival koji organizuje Fondacija "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca", a povodom početka ljeta.

Mnoštvo sadržaja

- U narednim danima za sve naše posjetioce smo pripremili zaista mnoštvo sadržaja, a tu su svakodnevne meditacije, joga na otvorenom, brojna predavanja, promocije knjige, dok bih posebno istakao otvorenje statue Kralja Tvrtka Kotromanića, koja će od četvrtka 22. juna krasiti naš predivni park – kazao nam je osnivač Fondacije Semir Osmanagić. 

Za sve one željne dobre muzike i provoda u noćnim satima će biti organizovani i koncerti domaćih i regionalnih muzičkih zvijezda.

Ulaz besplatan

U petak, 23. juna, nastupit će legendarna "Crvena Jabuka" s Draženom Žerićem Žerom, u subotu će publiku zabavljati Milica Todorović, koja je prošle godine također nastupila i napravila pravi spektakl.

Grupa "Zoster" će na ljetnoj pozornici parka "Ravne 2" nastupiti  u nedjelju, 25. juna. 

Svi koncerti počinju od 20:00 sati, a bitno je spomenuti da je ulaz na koncerte i sve druge događaje potpuno besplatan, a besplatan je i parking za sve posjetioce koji na festival dođu svojim vozilima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.