ŽALI BOŽE NOVCA

Nekim ljudima je stvarno dosadno: Youtuber kupio Ferrari od 420 hiljada dolara i odmah ga pokvario

Vrtio je svoj Ferrari u mjestu, a onda su se na digitalnom kokpitu krenule prikazivati obavijesti o kvarovima na pojedinim sistemima

Pol: Pokvario automobil za sat vremena. Screenshot/Youtube

N. H.

1.7.2023

Zvijezda YouTube platforme Džejk Pol (Jake Paul) platio je novi Ferrari 296 GTB čak 421.000 dolara. Izabrao je primjerak u žutoj boji i po primopredaju krenuo je na prvu vožnju.

Pritom je odmah bilo jasno kako automobil neće biti dio buduće kolekcije, već ga je kupio kako bi uživao u njemu, te povećao svoju popularnost.

Vjerovatno nije računao na osjetljivost Ferrarijevog proizvoda, koji je nakon samo nekoliko „manevara“ posustao.

Umjesto da ga polako uvede u ritam i razradi, Pol je krenuo divljati kroz nekoliko minuta, a nakon što je mjerač pokazao 90 kilometara, pogon je posustao. 

Umjesto da iskoristi puni potencijal 830 KS snažnog hibridnog pogona i iskusi promptni odaziv i ubrzanje (ovaj model ide od 0 do 100 km/h za 2,9 sekundi), Pol je pokvario Ferrari prije nego što je ušao u prvi zavoj.

On se vrtio u mjestu, a onda su se na digitalnom kokpitu krenule prikazivati obavijesti o kvarovima na pojedinim sistemima.

Dobra vijest da Ferrari i dalje vozi te je u pitanju samo greška na elektronici. Polu definitivno nije dosadno jer drugi dio videa otkriva da je kupio i jedan klasik – Ford Fairline 500 Skyliner iz 1958. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.