POZNATI MODNI KREATOR

Detalji napada na Darka Kostića: U glavu ga udario 19 godina mlađi dečko

A. K. je priveden, a on je u policiji izjavio da mu Kostić nije dozvoljavao da izađe iz stana

Darko Kostić. Nikola Tomić

H. J. I.

3.7.2023

Srbijanski mediji prenijeli su vijest da je modni kreator Darko Kostić primljen danas u Urgentni centar zbog povrede na glavi, a sada su otkriveni i novi detalji.

Njega je udario javnosti nepoznat muškarac koji je priveden u policijsku stanicu, a Telegrafu je potvrđeno iz MUP-a da je došlo do napada. 

Udaren čvrstim predmetom

Kako dalje navodi MUP, A. K. (24), je čvrstim predmetom udario u glavu Darka Kostica (43), nakon čega je modni kreator primljen u Urgentni centar.

A. K. je priveden, a on je u policiji izjavio da mu Kostić nije dozvoljavao da izađe iz stana.

Podsjetimo, Kostića je Treći osnovni sud u Beogradu u junu prošle godine osudio na godinu dana kućnog zatvora sa elektronskim nadzorom (nanogicom) zbog polnog uznemiravanja jednog maloljetnika i držanja droge za ličnu upotrebu.

Kostiću je stavljeno na teret da je krivična djela izvršio dana 19.04.2022. godine na taj način što je u svom ateljeu oduzeo slobodu kretanja oštećenom, kojom prilikom je oštećenog gurnuo u špajz, vezao mu ruke, a potom je, držeći nož u rukama, uputio ozbiljne prijetnje oštećenom, nakon čega je oštećeni iskoristio trenutnu odsutnost okrivljenog koji je izašao iz prostorije i pobjegao.

Suđenje modnom kreatoru Darku Kostiću, koji se tereti da je 19. aprila prošle godine oštećenog Š. H. vezao u špajzu svog ateljea, nakon čega mu je upućivao prijetnje držeći nož, odloženo je u Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

Suđenje trebalo početi u februaru

Iako je naloženo da na suđenje bude priveden sa obje adrese - mjesta stanovanja i ateljea, Darko Kostić ponovo nije pristupio u sud, te je suđenje zbog toga odloženo.

Suđenje Darku Kostiću trebalo je da počne 9. februara, ali od tada nije održano nijedno ročište, te se i dalje čeka na početak sudskog procesa.

Podsjetimo, Kostić se nije pojavio na ročištu 11. maja, a njegova majka Svetlana, koja je došla u sud, saopštila je sudiji da je "njen sin drugi put imao operaciju viličnih kostiju, te da zato nije došao na ročište." Ipak, medicinsku dokumentaciju koja bi izostanak opravdala nije dostavio, niti ju je poslao po majci.

Sudija je naložila da Kostić na naredno ročište bude priveden i to da se provjeri njegova adresa na Voždovcu, kao i adresa ateljea u opštini Stari grad.

Nije dostavljena medicinska dokumentacija

- Niste dostavili medicinsku dokumentaciju. Sada ćemo ga privesti, sljedeći put ide potjernica, a naredni put pritvor. Recite mu da dođe, da možemo da započnemo sa procesom - rekla je sudija Kostićevoj majci.

Tužilaštvo je u optužnom prijedlogu predložilo sudu da Kostića oglasi krivim za krivično djelo protivpravno lišenje slobode u sticaju, sa krivičnim djelom ugrožavanje sigurnosti, te da ga osudi na jedinstvenu kaznu zatvora od najmanje dvije godine.

Kostić je u tužilaštvu negirao navode krivične prijave, dok je oštećeni opisao način na koji je okrivljeni izvršio navedena krivična djela.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.