OSTAVILE TRAG

Pet najzgodnijih manekenki: Ikone ljepote koje su osvojile svijet mode

U posljednjih 10 godina modna industrija bila je svjedokom pojave brojnih nevjerovatnih manekenki

Ikone ljepote koje su osvojile svijet mode. Facebook

13.7.2023

U posljednjih 10 godina modna industrija bila je svjedokom pojave brojnih nevjerovatnih manekenki koje su osvojile svijet svojom izvanrednom ljepotom, elegancijom i šarmom. Među tim talentiranim i izuzetno privlačnim ženama, istaknulo se pet manekenki koje su ostavile dubok trag u modnoj industriji. 

Gigi Hadid

Gigi Hadid je američki supermodel koji je svojom izvanrednom pojavom i harizmom osvojio svijet. Njeni plavi oči, zlatna kosa i prelijepo lice samo su neki od razloga zašto je postala jedna od najtraženijih manekenki. 

Gigi Hadid. AP

Gigi je osvojila brojne modne piste, naslovnice časopisa i kampanje za vrhunske modne brendove. Njena samouvjerenost i prirodna ljepota čine je nevjerovatno zgodnom manekenkom.

Kendal Džener 

Kendal Džener (Kendall Jenner), članica poznate Kardašijan-Džener porodice, izgradila je svoju vlastitu uspješnu karijeru u svijetu mode. Njena visina, vitka figura i zavodljivi izgled osigurali su joj status jedne od najzgodnijih manekenki. 

Kendal Džener. AP

Kendal je šetala pistama za prestižne modne brendove poput Chanela, Versacea i Balmaina te je postala zaštitno lice mnogih kampanja. Njena sofisticirana ljepota i elegancija čine je ikonom stila.

Adriana Lima

Adriana Lima je brazilski supermodel koji je tokom posljednjih 10 godina oduševio svijet svojom senzualnošću i nevjerovatnom pojavom. Kao dugogodišnja Victoria's Secret anđelica, Adriana je postala simbol ženstvenosti i seksi elegancije. 

Adriana Lima. AP

Njene izražajne plave oči, prekrasno lice i tijelo koje oduzima dah učinile su je jednom od najpoznatijih manekenki današnjice.

Kara Delavin

Kara Delavin (Cara Delevingne) je britanska manekenka koja se ističe svojim jedinstvenim izgledom i hrabrim stavom. Njene guste obrve, zavodljivi pogled i nevjerovatno harizmatična pojava učinili su je omiljenom modelom mnogih dizajnera.

Kara Delavin. AP

Kara je poznata po svojoj energiji i smjelosti koju prenosi na pistu, fotografije i modne kampanje. Njena androgenost i besprijekorni stil svrstavaju je među najzgodnije manekenke.

Bela Hadid

Bela Hadid (Bella), mlađa sestra Gigi Hadid, također je ostavila značajan trag u modnoj industriji. Njena tamna kosa, blistavi ten i očaravajući izgled donijeli su joj veliku popularnost.

Bela Hadid. AP

Bela je šetala pistama za vodeće modne kuće kao što su Dior, Chanel i Givenchy, a njen sofisticirani stil i snažna harizma čine je jednom od najatraktivnijih manekenki današnjice.

Ovih pet manekenki su svojom izvanrednom ljepotom, stilom i talentom osvojile srca ljubitelja mode širom svijeta. Njihove pojave na modnim pistama, naslovnicama časopisa i kampanjama za vrhunske brendove svjedoče o njihovoj značajnoj ulozi u modnoj industriji u posljednjih 10 godina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.