DETALJI SA SUĐENJA

Spejsi: Jako mi se svidio, bilo je lijepo, nježno, nije bilo agresivno

Spejsi se izjasnio nevinim po svim tačkama optužnice

Kevin Spejsi. AP Photo/Kin Cheung

S. S.

13.7.2023

Glumac Kevin Spejsi (Spacey) rekao je u četvrtak u svom iskazu londonskom sudu da je bio "shrvan" nakon što je optužen za seksualne prijestupe.

Oskarovac je rekao porotnicima suda u Sautverku da nije mogao vjerovati da bi mu bilo ko od osoba koje ga optužuju za ukupno 12 napada "zabio nož u leđa". Ovom 63-godišnjaku sudi se po 12 tačaka optužnice za seksualne prijestupe protiv četvorice muškaraca između 2001. i 2013., kada su bili u 20-im i 30-im godinama.

Tvrdi da je nevin

Spejsi se izjasnio nevinim po svim tačkama optužnice. Četiri podnositelja prijave protiv glumca rekla su da ih je Spejsi agresivno pipkao, dok je jedan muškarac bio prisiljen na oralni seks. Tužilaštvo je Spejsija nazvalo "seksualnim nasilnikom".

Spejsijev advokat Petrik Gibs (Patrick Gibbs) rekao je poroti u četvrtak da su tužioci pokušali sporazumne susrete prikazati "sa zlokobnim spinom" ili, u nekim slučajevima, jednostavno "izmislili" priču. Spejsi je sjeo na mjesto za svjedoke u četvrtak i upitan je o jednom od podnositelja tužbe, koji tvrdi da ga je glumac stalno primao za "intimna mjesta" kad su bili sami.

Advokat Gibs pitao ga je o njegovom odnosu s tim muškarcem, na što je Spejsi rekao: "Jako mi se svidio. Bilo nam je lijepo zajedno. Puno smo se smijali." Glumac je opisao tog podnositelja prijave kao "smiješnog, šarmantnog i koketnog".

Odnos postao seksualan

Spejsi tvrdi da je njihov odnos s vremenom "postao donekle seksualan". Demantovao je optužbu da je postojao agresivni odnos ili odnos bez pristanka. "Nije se dogodilo na nasilan, agresivan, bolan način. Bilo je nježno i dirljivo i bilo je, po mom mišljenju, romantično", kazao je.

- Nikada nismo imali seks jer je jasno dao do znanja da ne želi ići dalje, a to se ponekad događa i jednostavno poštujete koliko daleko neko želi ići - dodao je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.