PODMUKLI PLAN

Kevin Kostner optužuje bivšu da ga je pokušala opljačkati prije razlaza: “Sve je isplanirala”

Baumgartner je kupila luksuzno vozilo, što je bilo neuobičajeno za par jer su uvijek unajmljivali svoje automobile

Kevin Kostner sa uskoro bivšom suprugom. people.com

M. Z.

14.7.2023

Kevin Kostner (Costner) optužio je Kristinu Baumgartner (Christine) da ga je opljačkala skupim kupovinama prije njihovog razlaza. Zvijezda "Yellowstonea" tvrdi da je njegova bivša supruga kupovala lične stvari i podizala gotovinu kreditnim karticama osoblja koje vodi njihovu porodičnu kuću. Uvjeren je kako je Baumgartner smislila ovaj plan prije nego što je podnijela zahtjev za razvod u maju.

Trošila nemilice

U sudskim dokumentima koje je pribavio ''Page Six'' Kostner (68) je rekao da je dizajnerica torbica "pokazala uznemirujuću sklonost u posljednjih nekoliko mjeseci, dakle, prije, ali i nakon rastave, da uzme Kevinovu imovinu bez njegovog znanja ili pristanka". U dokumentima podnesenim u četvrtak navodi se da je Baumgartner (49) platila advokatu za krivična pitanja 25 hiljada dolara iz zasebnih imovinskih fondova svog supruga, naravno bez njegovog znanja i kako nema objašnjenja za taj trošak.

Dokumenti nadalje tvrde da je majka troje djece platila svojoj odvjetnici za razvod Suzan Vizner (Susan Wiesner) "kreditnom karticom zaposlenika koja se koristila za kućne troškove porodice Kostner i koju plaća glumac". Osim toga, Kostnerovi odvjetnici navode da je Baumgartner kupila luksuzno vozilo mjesecima prije nego što su se razdvojili, što je bilo neuobičajeno za par jer su uvijek unajmljivali svoje automobile. Predbračni ugovor para potpisan 2004. kaže da Baumgartner smije zadržati svoj auto u slučaju razlaza. Odvjetnički tim oskarovca tvrdi da je upravo kupnja automobila dokaz da je Baumgartner planirala svoj odlazak puno prije nego što je to rekla suprugu u aprilu 2023.

Kostnerovi odvjetnici također navode u novim dokumentima da je Baumgartner odbila potpisati sporazum u kojem stoji da neće pretraživati njihov dom prije nego što se iseli. Novi zahtjev zvijezde "Tjelohranitelja" dolazi nekoliko dana nakon što je sudija presudio da glumac mora plaćati Baumgartner 129.755 dolara mjesečno alimentacije za uzdržavanje djece. Sudija je također naložio Kostneru da plati 200 hiljada dolara za odvjetničke troškove i 100 hiljada dolara za troškove forenzike. Otuđeni par, koji zajedno ima troje djece, morat će plaćati svaki po 50 posto troškova zdravstvene zaštite svoje djece, sportskih i vannastavnih aktivnosti.

Ružna bitka

Otkako je Baumgartner podnijela zahtjev za razvod nakon 18 godina braka, ona i otac sedmero djece vode ružnu bitku oko predbračnog ugovora. Glumac sedmicama pokušava natjerati Baumgartner da napusti njihov zajednički dom koji je Kostner kupio davno prije nego što je upoznao uskoro i službeno bivšu suprugu. U predbračnom sporazumu stoji da će ona napustiti njihovo imanje u Santa Barbari u roku od 30 dana ako ikada dođe do rastave. Dok je ona tvrdila da Kostner "nije imao pravnu osnovu" da je izbaci, sudij je prošle sedmice presudio da ona mora napustiti dom do 31. jula.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.