PUTOVALA AVIONOM

Poznati detalji hapšenja Džidži Hadid: Evo šta je pronađeno u torbici

Džidži je putovala sa marihuanom kupljenom legalno u Njujorku sa medicinskom licencom, rekao je Hadidin predstavnik

Džidži Hadid: Uhapšena je. Instagram

A. O.

18.7.2023

Džidži Hadid (Gigi, 28) uhapšena je i optužena za posjedovanje marihuane i pribora za drogu, te je odmah procesuirana nakon što je prošle sedmice doletjela na Kajmanska ostrva iz SAD, prenosi "TMZ", a sada su otkriveni i detalji.

Naime, ona je doputovala privatnim avionom na međunarodni aerodrom Oven Roberts 10. jula i prošla carinu sa svojim prtljagom.

Agenti carinske i granične kontrole provukli su njenu torbu kroz skener i ručno je pretražili i tom prilikom pronašli su "malu količinu trave i pribora za pušenje".

Uvoz marihuane

Utvrđeno je da je marihuana "samo za ličnu upotrebu", iako su Hadid i njen saputnik uhapšeni pod optužbom za uvoz marihuane i pribora za pušenje kanabisa.

Manekenka je procesuirana u pritvorskom centru na Kraljevskim Kajmanskim ostrvima - gdje je dogovorena kaucija.

Hadid i Makarti su se 12. jula pojavile pred sudom i priznale krivicu. Obje su kažnjene sa po 1.000 dolara i izbjegle su da im to ne ostane zavedeno u kriminalnom dosijeuu.

- Džidži je putovala sa marihuanom kupljenom legalno u Njujorku sa medicinskom licencom - rekao je Hadidin predstavnik za E! News u saopćenju u utorak i dodao:

Dosije opstaje čist

- Također je legalna za medicinsku upotrebu na Grand Cayman od 2017. godine. Njen dosije je i dalje ostaje čist, a ona je uživala u ostatku svog vremena na ostrvu.

Podsjetimo, malo ko zna da je pravo ime slavne manekenke Džidži Hadid jedno od najčešćih imena u Srbiji.

Naime, mlada Amerikanka se zapravo zove Jelena, a sve je otkriveno kada ju je mlađa sestra Bela pohvalila na Instagramu.

Bela je objavila naslovnicu mazagina "Vogue" na kojoj pozira mlada manekenka Džidži, te joj je uputila brojne komplimente i priznala koliko je ponosna na nju.

– Toliko sam ponosna na tebe, Jelena! Taj sjaj poslije trudnoće… Zadivljuješ me svakog dana! Natjerala si me na suze… Davanje lica, kose, tijela… Ali, najvažnije od svega je davanje dobrote, poštovanja, integriteta i majčinstva! Najbolja mama. Najbolja djevojka. Volim te, sestro, moja lična Superženo! – napisala je Bela na Instagramu i pokrenula lavinu komentara na pomenutoj mreži.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.