NE ŽURI JOJ SE

Džoli planira razvod od Pita odugovlačiti još četiri godine, a za to ima razlog

Ona će razvući ovaj razvod dok blizanci, koji sada imaju 14 godina, ne navrše 18

Džoli i Pit. Instagram

D. R.

6.8.2023

Ružna, višegodišnja brakorazvodna bitka bivšeg omiljenog para prozvanog Brangelina daleko je od kraja, i na putu je da postane jedna od najdužih u historiji Hollywooda. Naime, 59-godišnji Bred Pit (Brad Pitt) i 48-godišnja Anđelina Džoli (Angelina Jolie) objavili su da se rastaju 2016. nakon navodno nasilne svađe u avionu u kojoj su Džoli i najmanje dvoje od njihovo šestero djece bili zaliveni alkoholom.

A čini se da se Džoli, prema novim informacijama, ne žuri nagoditi.

- Ona će razvući ovaj razvod dok blizanci, koji sada imaju 14 godina, ne navrše 18. Još četiri godine”, rekla je Pitova prijateljica Pauli Froelich iz časopisa NewsNation Now. Zaraćeni par dijeli šestero djece: Maddoxa (21), Paxa (19), Zaharu (18), Shiloh (17), te blizance Konoxa i Vivienne kojima je uskoro 15 godina.

Razvod vrijedan 14 miliona dolara

Pit je navodno iskeširao oko 14 miliona dolara za njihov razlaz, uključujući i “pozajmicu” od osam miliona dolara za Džoli kako bi kupila 24,5 miliona dolara vrijednu kuću sa šest spavaćih soba i deset kupaonica u Los Felizu u Kaliforniji, kazala je glumčeva prijateljica. Pit se također bori s Džoli i ruskim oligarhom oko Château Miravala, njihovog bivšeg doma i vinograda u Francuskoj.

Džoli je svoju polovicu vinskog posla prodala kompaniji Yurija Sheflera Tenute del Mondo, za što je Pit tvrdio da je nezakonito jer on lično nije odobrio prodaju. Prema sudskim dokumentima, koje je Froelich dobila na uvid, nekada moćni par izjavio je da “nikada ne bi prodali svoje vlasništvo nad Miravalom bez pristanka onog drugoga”.

- U isto vrijeme kada je Anđelina razgovarala sa Šeflerom o Miravalu, također je u lošoj namjeri pregovarala s Bredom da mu proda svoj udio u vinariji. U izvornom kupoprodajnom ugovoru piše da ako bilo ko od njih dvoje želi prodati, mora onom drugome prvo dati pravo na odbijanje. Ona se naljutila jer je sudac Bredu dodijelio skrbništvo 50/50, a četiri mjeseca kasnije Bred je iz medija saznao da je svoj dio posla prodala Rusu! - ispričao je prijatelj.

Kupili i vinariju

Kako navodi Jutarnji, par je vinariju kupio 2008. godine za 27 miliona dolara, ali ona sada vrijedi više od 160 miliona dolara, navodi Wine Spectator. Prošle godine Pit je tražio suđenje zbog prodaje koju je izvela Džoli.

- Vinograd je postao Pitova strast, i to profitabilna, jer je Miraval, pod Pitovim vodstvom, izrastao u multimilijunski globalni posao i jedan od najcjenjenijih svjetskih proizvođača rose vina - navodi se u prijavi iz 2022.

“Džoli, u međuvremenu, nije ničim doprinijela uspjehu Miravala. Umjesto toga, dopustila je Pitu da uloži novac i značajan trud u posao oslanjajući se na pravo pristanka koje mu je ona dugovala i pravo prvokupa koje je njezin poslovni subjekt dugovao njegovu”, navodi se.

U sudskom podnesku, slavni glumac optužuje Džoli za “namjerno držanje Pita u neznanju i svjesno kršenje Pitovih ugovornih prava”, s namjerom da naškodi njegovom rastućem poslovanju. Tvrdio je da je njegova bivša supruga predvidjela da će Šefler pokušati preuzeti kontrolu nad poslom.

- Pitt je glumac, a ne vinar. On se bavi iluzijama, a ne prljavštinom i grožđem - uzvratio je Šefler u sudskom podnesku.

Posjeduju i imanje

Par je zajedno kupio imanje prije braka, pri čemu je Pit bio vlasnik 60 posto, a Džoli 40 posto. Holivudski par doveo je zatim vinara Marka Perina (Marca Perrina) i postao jedan od najcjenjenijih svjetskih proizvođača roséa. Dvorac, u kojem se par vjenčao 2014., postao je Pitova “strast”, a on je Džoli poklonio dodatnih 10 posto kao vjenčani dar, što je rezultiralo omjerom 50-50 kada su se razišli 2016.

Pit i Džoli nisu jedini čije brakorazvodne svađe traju godinama, ali nekad nerazdvojni Brangelina mogla bi biti pobjednici, ako je Pitova prijateljica u pravu. Inače, Marija Šriver i Arnold Švarceneger (Arnold Schwarzenegger) finalizirali su razvod 2021., iako su se razišli deset godina ranije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.