PRIJE TRAVNIČKOG KONCERTA

Zdravko Čolić dobio “Željin” dres s brojem 1

Ovaj potpisani dres, Mirsad Ibrić planira izložiti u “Muzeju popularnih”, čije otvaranje planira uskoro u Sarajevu

Zdravko Čolić. Express

Bato Šišić

6.8.2023

Fenomenalan solistički koncert u Travniku tamošnjoj publici poklonio je najpopularniji pjevač regiona Zdravko Čolić. Više hiljada posjetilaca uživalo je u Čolinim nezaboravnim i vječnim hitovima.

Prije samog izlaska na binu, Zdravka Čolića posjetio je Mirsad Ibrić, nekadašnji vlasnik prvog privatnog radija u Jugoslaviji, Radija M. Prijateljstvo Čolića i Ibrića datira još od samih Čolinih estradnih početaka, a Ibrić je i sam bio organizator nekoliko njegovih koncerata u Sarajevu. 

Zdravko Čolić. Express

Zajedno sa Mirsadom, Čolu je posjetio i doktor Džemaludin Harba, vlasnik stomatološke ordinacije u Americi. Kako su nam otkrili, svako Čolićevo gostovanje u Americi vezano je upravo za druženje s doktorom Harbom.

Ovaj susret s Čolićem, Mirsad Ibrić je iskoristio kako bi Čola potpisao dres sa svojim imenom sarajevskog “Željezničara“ koji nosi broj 1. 

Harba, Čolić i Ibrić. Express

- Za one koji ne znaju, Zdravko je prije pjevačke karijere bio član „Željezničara“. Bio je golman sa izuzetnim kvalitetima. Ali, u njegovom slučaju muzika je pobijedila. Zdravko je, bez obzira gdje živio, bio i ostao dijete Sarajeva - rekao nam je Ibrić.

Zdravko Čolić. Express

Ni popularni Čola nije krio zadovoljstvo ovim susretom, posebno kada je u pitanju druženje s dugogodišnjim prijateljima.

Ovaj potpisani dres, Mirsad Ibrić planira izložiti u “Muzeju popularnih”, čije otvaranje planira uskoro u Sarajevu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.