U 57. GODINI

Preminuo Brajan Rendal, dugogodišnji partner Sandre Bulok

Sa velikom tugom dijelimo da je 5. avgusta Brajan Rendal preminuo mirno nakon trogodišnje borbe sa ALS-om, saopćila je porodica

Sandra i Brajan. Instagram

A. O.

8.8.2023

Dugogodišnji partner Sandre Bulok (Bullock), Brajan Rendal (Bryan Randall), preminuo je u 57. godini nakon privatne trogodišnje borbe sa ALS-om, potvrđeno je.

Holivudska glumica prvi put je upoznala Brajana - modela koji je postao fotograf - 2015. godine, nakon što je fotografisao rođendan njenog sina Luisa (Louisa), prenosi Daily Mail. Došlo je to pet godina nakon njenog neurednog razvoda od Džesija Džejmsa.

Na njihovom posljednjem zajedničkom javnom viđenju, u julu 2020., bivša manekenka je uslikana kako gleda u svoju ljubav dok su dolazili na intimno okupljanje u Studio City sa njeno dvoje djece.

- Sa velikom tugom dijelimo da je 5. avgusta Brajan Rendal preminuo mirno nakon trogodišnje borbe sa ALS-om - podijelila je njegova porodica za PEOPLE.

Brajan je rano odlučio da svoje putovanje s ALS-om zadrži privatnim, a mi koji smo brinuli o njemu dali smo sve od sebe da ispoštujemo njegov zahtjev, dodaje se.

Inače, ALS ili amiotrofična lateralna skleroza je progresivna neurodegenerativna bolest koja pogađa nervne ćelije u mozgu i kičmenoj moždini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.