ADELISA HODŽIĆ

Ona je najzgodnija nana bh. scene: Zbog Adriana, Džana i Ene sam u top-formi

Didi i Maki će uvijek biti tu uz njih, u dobru i zlu, poručila je Adelisa

Adelisa Hodžić. Instagram

8.9.2023

Adelisa Hodžić, bh. pjevačica i supruga Halida Muslimovića, nosi titulu najzgodnije nane na bh. estradi. Ponosna je na svoje troje unučadi Adriana, Džana i Enu koji su je, kako kaže, u potpunosti promijenili.

Jača ljubav

- Kao nana se osjećam predobro. I kada sam najljuća, kada ih vidim, sve me prođe iste sekunde. Ono što je meni najbitnije jeste da smo svi na okupu, da svi živimo u istoj kući, naravno raspodijeljeni na tri sprata. Bitno mi je da su uz mene - priča nam Adelisa koja tek sada, s unučadima, uživa s djecom, jer od silnih obaveza kada su njena djeca odrastala, nije imala puno vremena za njih.

Halidov i Adelisin prvi unuk Adrian, koji im je podario sin Enis, je posebno vezan za njih. 

Adelisa Hodžić. Instagram

- Baš nam je privržen, posebno Halidu. Tokom cijele pandemije je bio s nama i od tada smo baš vezani. Ne mogu da kažem da sada volim više unuke od svoje djece, ali svakako je intenzitetom jača ljubav prema njima. Valjda, kako starimo, te vrste ljubavi nam nedostaje. A najmlađa Ena je sultanija, kako ju je Halid prozvao – govori Adelisa.

A ponosna je na nadimak kojim je oslovljavaju.

Šesta decenija

- Mene zovu Maki, a Halida Didi, što mi je prekrasno. A Didi i Maki će uvijek biti tu uz njih, u dobru i zlu - poručila je Adelisa koja je i danas, iako u šestoj deceniji, u top-formi. 

Halid i Adelisa Muslimović. Instagram

Redovno trenira s individualnim trenerom.

- Otkako treniram više me leđa ne bole, tako da sam spojila ugodno s korisnim. A, s obzirom na troje unučadi, nana uvijek mora biti u formi - za kraj nam je rekla Adelisa.

Adrian u dedinom spotu

Adelisa i danas ima mnogo obaveza. Osim što se i dalje bavi pjevanjem, radi u njihovom porodičnom hotelu u Prijedoru. No, za unuke je u svaka doba tu.

- Uvijek smo spremni pomoći, uletjeti... Naše obaveze su i da ih pričuvamo, da ih nahranimo, mada uživamo u njihovom prisustvu. Baš sada pravimo vikendicu u blizini kuće i mali Adrian uvijek ide s dedom Halidom i pomaže u bašti. A već se pojavio svojevremeno i u dedinom spotu – govori pjevačica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.