NA JEZERU KOMO

Džordž Kluni prodaje vilu u Italiji po vrtoglavoj cijeni

Romantična lokacija već je stoljećima odredište putnika, a idealna je i za umjetničke duše

Džordž i Amal Kluni. AP

D. R.

8.9.2023

Italijansko najpopularnije jezero Komo, dospjelo je na naslovnice svjetskih magazina poslije vjenčanja holivudske zvijezde Džordž Klunija (George Clooney) i njegove supruge Amal.

Romantična lokacija već je stoljećima odredište putnika, a idealna je i za umjetničke duše. Džordž Kluni na jezeru Komo ima prelijepu vilu koja ima direktan izlaz na jezero u kojoj je često provodio više vremena nego u SAD.

Glasine da Kluni prodaje imanje na jezeru Komo kruže već neko vrijeme, a za nju traži 100 miliona eura. Šuškanja o prodaji datiraju još iz 2010. godine, kada je navodno razmišljao o prodaji zbog pažnje paparazza koju je privlačio na to područje, ali i zbog tadašnje ljubavi, Italijanke Elizabete Kanalis (Elisabette Canalis), koja slobodno vrijeme više htjela provoditi na svojoj rodnoj Sardiniji.

Zatim su se iste glasine ponovno pojavile 2015. godine, manje od godinu dana nakon vjenčanja s advokaticom Amal. 

- Džordž voli to područje i ljude koji tamo žive, ali je svjestan pažnje koju dobiva kada je tu. Dobio je veliku ponudu za vilu o kojoj razmišlja, a kupio bi drugu, manje pristupačnu nekretninu u nekom drugom dijelu Italije - rekao je tada izvor za Page Six.

Džordž i Amal Kluni. AP

Klunijevi su 2021. godine kupili imanje "Domaine du Canadel" u Francuskoj, a navodno Amal radije ide tamo. U međuvremenu, čini se da Džordž i Amal uživaju u posjedu dok još imaju ključeve italijanske vile. Primijećeni su na izlascima u nekoliko restorana u okolici tokom ljeta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.