ŠTETA OKO 270.000 KM

Pobjednik "Supertalenta" uhapšen zbog razbojništva i krađa

Tereti se za dva razbojništva, jednu krađu i tri krivotvorenja dokumenata

Petar Bruno Basić. Danijel Berkovic/PIXSELL

N. Aj.

14.9.2023

Mnogi svoj put ka slavi traže u regionalnim takmičenjima. Neki od petominutne slave, uspiju napraviti karijeru. Drugi baš i ne.

Takav primjer i Petar Bruno Basić, koji je 2016. pobijedio u takmičenju "Supertalent". On je uhapšen je zbog razbojništva i još nekoliko kaznenih djela u Hrvatskoj.

Policija je prikupila dokaze da je 18. jula i 1. avgusta ove godine odradio dva razbojništva u dvije zlatarne u Zagrebu, tačnije u Ulici Vice Vukova u sklopu trgovačkog centra i onoj u Ninskoj ulici u Sesvetama, objavio je Jutarnji list. 

Tereti se za dva razbojništva, jednu krađu i tri krivotvorenja dokumenata.

Basić tokom jendog od krivičnih djela. Pu ZagrebaČka

- Prilikom počinjenja navedenih kaznenih djela, osumnjičeni bi se do navedenih objekata dovezao automobilom na koji je stavio nepripadajuće registracijske pločice koje je ranije otuđio s drugih vozila. Maskirao bi se na način da bi na glavu stavio francusku kapu i na oči dioptrijske naočale. Novac koji je zaradio od prodaje otuđenog zlata trošio bi na kockanje, putovanja i luksuzni način života - saopćili su iz Policijska uprava zagrebačka.

Sumnjaju i da je počinio krađu na štetu trgovačkog centra na adresi Buzinski Krči u Zagrebu, gdje se početkom jula dovezao autom s nepripadajućim tablicama.

Ukupna šteta je više od 140.000 eura (oko 271.502 KM). On se trenutno nalazi kod pritvorskog nadzornika, a u četvrtak ga očekuje ispitivanje u prostorijama tužilaštva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.