PREDSTAVA "TOBIJA"

Mario Drmać osvojio nagradu na 56. Međunarodnom festivalu kazališta lutaka u Zagrebu

Bh. glumac dobio nagradu za glumačku i animatorsku kreaciju za cjelovitu scensku igrui animaciju u predstavi "Tobija"

Mario Drmać. Facebook

L. S. R.

22.9.2023

Pozorište mladih Sarajevo je 19. septembra učestvovalo na 56. Međunarodnom festivala kazališta lutaka u Zagrebu s predstavom "Tobija" u režiji Maria Drmaća.

Stručni žiri

Po odluci stručnog žirija (Karen Smith, Edvard Majaroni i Hrvoje Seršić) 56. Međunarodnog festivala kazališta lutaka - PIF Zagreb, Mario Drmać je dobio nagradu za glumačku i animatorsku kreaciju za cjelovitu scensku igrui animaciju u predstavi "Tobija".

- Već smo ranije razgovarali kako je početak nove teatarske sezone u Pozorištu mladih Sarajevo u znaku gostovanja, ali da ćemo se moći radovati nagradi, isreno nisam očekivao, koliko god svi mi u Pozorištu znali da imamo sjajnu predstavu. Velika je privilegija i čast bila samo gostovanje na ovogodišnjem PIF festivalu, jer je to jedan od, ako ne i najznačajniji festival pozorišta/kazališta lutaka u regionu. Čestitam našem Mariju od srca, ali i čitavoj ekipi koja učestvuje u predstavi. 

Dva važna festivala

Da ne zaboravimo napomenuti da nas do kraja septembra očekuju još dva važna festivala, samo "Tobija" sada zasluženo odmara, a Ježurka ježić se sprema na put - rekao je Ismir Fazlić, direktor Pozorišta mladih.

 U predstavi igraju Belma Lizde Kurt i Mario Drmać.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.