PRIJATELJSTVO GRADOVA

Otvoreni 12. Dani Sarajeva u Zagrebu: „Kad sevdah govori“

Festival „Ja BiH … Pet dana Sarajeva u Zagrebu” završava u subotu

Sa otvaranja manifestacije. Društvene mreže

L. S. R.

3.10.2023

U prepunoj bašti Arheološkog muzeja u Zagrebu koncertom pod nazivom „Večer prijateljstva dva grada“ sinoć je otvoreno 12. izdanje festivala „Ja BiH...5 dana Sarajeva u Zagrebu“. 

Oduševljena publika

Na putovanje bosanskohercegovačkom muzičkom baštinom izvedbama najljepših sevdalinki proveli su nas sopranistica Lejla Jusić, gitarist Elvir Solak i glumac Damir Kustura, a publika nije krila oduševljenje izvedbama muzičko-poetskog recitala „Kad sevdah govori“. Gostima iz Sarajeva na pozornici pridružili su se i glumci Tea Šimić i Faris Pinjo.



Sa otvaranja manifestacije. Društvene mreže

Festival „Ja BiH … Pet dana Sarajeva u Zagrebu” završava u subotu muzikom, zabavom i pjesmom na tradicionalnoj COOLturnoj špici koja počinje tačno u podne ispred Napretkovog nebodera, gdje će se publici predstaviti muzički sastav Ante Gele u pratnji Vinka Ćemeraša, pobjednika muzičkog takmičenja The Voice Hrvatska.

12 godina

Festival je u posljednjih 12 godina u Zagrebu ugostio brojna imena bosanskohercegovačke kulturno-umjetničke scene, a priliku da promovišu svoje kulturno bogatstvo u Sarajevu, svake godine imaju i brojni hrvatski umjetnici koji svoj rad predstavjaju u sklopu Festivala “Ja BiH… Pet dana Zagreba u Sarajevu”.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.