PROSLAVA U ZAGREBU

Klinika Svjetlost koju vole holivudske zvijezde proslavila 25 godina postojanja

Dr. Nikici Gabriću i njegovom timu povjerenje je dosad pružilo 800.000 pacijenata

Dr. Grbić - Avaz
Dr. Nikica Grbić - Avaz
Bogić Bogičević i Stipe Mesić na proslavi - Avaz
Fahrudin Radončić, Enis Bešlagić i Mirsad Kacila - Avaz
Jadranka Kosor - Avaz
+8
E. Ć.

21.9.2023

Velikom proslavom u Mozaik event centru u Zagrebu Klinika Svjetlost danas je proslavila 25 godina postojanja. 

Dr. Nikici Gabriću i njegovom timu povjerenje je dosad pružilo 800.000 pacijenata među kojima su predsjednici država, predstavnici vlada regionalnih zemalja, crkveni dostojanstvenici, kulturni radnici, sportisti, pjevači, ambasadori, poduzetnici pa čak i holivudske zvijezde. 

Između ostalih pacijente prof. Nikice Gabrića i njegovog tima bili su Tim Rot (Roth), Ivana Tramp (Trump), Armand Asante (Assante), Franko Nero (Fanco), Rade Šerbedžija, Tin Srbić, Maksim Mrvica, Oliver Dragojević, Zvonimir Boban i Miroslav Blažević.

Na proslavi je predstavljen film "Legacy" o 25 godina klinike, te monografija "Stvaranje svjetlosti", autora Ivice Radoša. Prisutne je pozdravio i posebni izaslanik hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, ministar zdravstva Hrvatske Vili Beroš. Dr Nikica Gabrić pozdravio je sve prisutne i zahvalio im se na dolasku, te u svom govoru govorio o povezanosti ljubavi, svjetlosti i kreativnosti.

U Mozaik centar stiglo je i puno poznatih, među kojima je bio ugledni političar i bivši predsjednik Hrvatske Stipe Mesić, nekadašnja hrvatska premijerka Jadranka Kosor, predsjednik HDZ-a BiH, Dragan Čović, bivši ministar sigurnosti BiH i lider SBB-a Fahrudin Radončić, nekadašnji premijer Hrvatske Tihomir Orešković, a prisutna je bila i predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto, ugledni političar Bogić Bogičević, kao i ugledni doktor Mirsad Kacila.

Proslavi su prisustvovali i mnogi poznati iz svijeta muzike i glume poput Tereze Kesovija, Zlatana Stipišića Gibonnija, Damira Urbana, Enisa Bešlagića...

Nikica Gabrić pionir je refraktivne hirurgije u Hrvatskoj, 1997. godine nabavio je prvi laser na prostoru bivše Jugoslavije, prvi je koji je napravio očnu banku, prvi koji je operirao djecu, koji je uveo jednodnevnu hirurgiju. Za njega radi 170 ljudi u tri države. Od toga je 60 doktora. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.