JOŠ JEDAN POSLOVNI USPJEH

Memoari omiljene partijanerice postaju serija: Ko će glumiti Paris Hilton

Prodala prava na ekranizaciju

Paris Hilton. Instagram

L. K. P.

6.10.2023

Paris Hilton se prije 20 godina brendirala kao najjača partijanerica čije je parfeme željela imati svaka djevojka, a sada, kao ozbiljna poslovna žena i majka, prodala je prava na ekranizaciju svojih memoara.

Kako prenosi Deadline, 42-godišnja Hilton je prava prodala A24 produkcijskoj kompaniji te na tome, kako pišu, navodno zaradila šesterocifreni iznos. S obzirom na to da je projekt tek u začecima, pisci, a ni potencijalni glumci, još uvijek nisu poznati.

Međutim, zna se da će za produkciju biti zadužena njena kompanija 11:11 Media, Levellen Pictures sestara Dakote i Ele Fening (Ella Fanning) te Middle Child Pictures Dejvida Bernada (David Bernad).


Iako scenarij još nije napisan, a nisu poznati ni detalji serije, jasno je da će priča biti snimana prema memoarima koji su izašli sredinom marta ove godine. "Paris the Memoir" njena je priča o borbi s ADHD-om, usponu u pop kulturi te brendiranju.

- Napisala sam ovu knjigu u nastojanju razumijevanja svog mjesta u ključnom trenutku: renesanse tehnologije i doba influensera. Osim toga, napisala sam ovu knjigu kako bi svijet znao ko sam ja danas. Fokusirala sam se na ključne aspekte svog života koji su me doveli do onoga na što sam najviše ponosna - kako sam preuzela natrag svoju moć nakon što mi je bila oduzeta i kako sam izgradila uspješan posao, brak i porodicu, napisala je Paris u opisu knjige.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.