POSLOVNE INTRIGE

Ellu Dvornik tuži bivši suprug zbog imovine u Balama

Ovaj sukob nije samo obična priča o razvodu već otkriva finansijske tajne i poslovne zaplete između bivših partnera

Čarls Pirs i Ella Dvornik. Instagram

N. Č.

28.10.2023

Britanski biznismen Čarls Pirs (54) pokrenuo je pravnu bitku protiv svoje bivše supruge Elle Dvornik (32) u vezi s imovinom u idiličnom mjestu Balama u Hrvatskoj. Ovaj sukob nije samo obična razvodna priča već otkriva finansijske tajne i poslovne zaplete između bivših partnera koji šokiraju javnost i medije.

Blokirana firma

Prema izvještajima hrvatskih medija, Ellina firma sada se nalazi u ozbiljnoj blokadi, ali razlog za to nije loše poslovanje, već postupci njenog supruga Čarlsa. Pirs se suočava s optužbama da je neovlašteno prebacio sredstva s računa firme "Manijak" i obrta "Cruella" na svoj privatni žiro-račun. Ovo je ozbiljno uzdrmalo Ellino poslovno carstvo.

Ellina influenserka karijera počela je 2016. godine kada je osnovala firmu "Manijak", koja se opisivala kao prvi evropski inkubator za influensere i marketinšku platformu za poslovni razvoj i povezivanje s brendovima. Iako je firma imala samo jednog zaposlenog na početku, prema podacima Finansijske agencije, prošle godine je ostvarila prihod od 219.000 eura s kapitalom i rezervama od 300.000 eura. Međutim, ove godine firma je više puta bila u blokadi i suočavala se s teškoćama u isplati plaća.

Poslovi u problemima

 Obrt "Cruella" pokrenut 2018. godine također se suočava s problemima, budući da je četiri puta ove godine bio blokiran. Uprkos ovim teškoćama, Ella je pokrenula novu firmu "Alterella", koja trenutno uredno posluje.

Izvori bliski situaciji tvrde da je Čarls Pirs svojim postupcima ozbiljno naštetio Ellinoj imovini i poslovanju. Par je na početku veze živio u Londonu. Potom su preselili u Zagreb, a vjenčali se u Las Vegasu i dobili dvije kćerke, Balie i Lumi. Prije dvije godine, preselili su se u Bale, gdje su kupili kuću. Međutim, prošle godine, Čarls je sve više vremena provodio u Engleskoj, što je dovelo do daljeg pogoršanja njihovog odnosa.

Kuća u Balama, čija kvadratura iznosi 675 kvadratnih metara, postala je simbol ovog sudskog spora, čija će sudbina biti rješena pred očima javnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.