MIRAJ GRBIĆ

Čombe se oglasio nakon kraja štrajka glumaca u Holivudu: Povratak na posao

Od 2013. godine živi i radi u Los Anđelesu

Miraj Grbić. Instagram

9.11.2023

Miraj Grbić (47), bh. glumac s kalifornijskom adresom, reagirao je na kraj štrajka glumaca koji je zaustavio Hollywood na skoro četiri mjeseca.

- Štrajk je gotov - stajalo je na fotografiji s logom Udruženja glumaca i televizijskih umjetnika (Sag-Aftra), a ispod nje napisao: „Povratak na posao!“.

Miraj je poznat po svojoj ulozi u seriji 'Lud, zbunjen, normalan' u kojoj je glumio Čombu, a godinama gradi karijeru u Holivudu. U julu je objavio da i on podržava štrajk.


Grbić je 2013. godine preselio u Los Angeles sa suprugom Marijom Omaljev Grbić (40). Otkad se preselio glumio je u brojnim američkim serijama, poput serija 'S.W.A.T.' i 'Santa Clarita Diet'. Glumio je i u filmovima, a pojavio se u hitu 'Nemoguća misija: Protokol duha'. Jedan od najnovijih projekata mu je deveti nastavak 'Brzih i žestokih'.

Historijski štrajk u Holivudu završio je privremenim dogovorom Udruženja glumaca s Udruženjem filmskih i televizijskih programa.

- U ugovoru vrijednom više od jedne milijarde dolara postigli smo dogovor izvanrednog opsega - izjavio je sindikat u javnom saopćenju, a objasnili su da će se time osigurati veće minimalne plaće i nove dodatke koje će plaćati streaming servisi. Detalje će otkriti nakon sastanka u petak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.