VRSNI GITARISTA

Muris Varajić vraća se na scenu: Objavio novi singl i video "Hard To Understand“

Ovo je prva pjesma s mog nadolazećeg albuma, istakao je

Muris Varajić. YouTube

15.11.2023

Jedan od najboljih gitarista u BiH i regionu Muris Varajić vrijedno radi na novim projektima. Na radost brojnih fanova njegove muzike, objavio je novi singl i video na engleskom jeziku „Hard To Understand“.

- Odavno planiram album na engleskom jeziku. Ali, donio sam odluku da ću ići singl po singl. Ovo je prva pjesma s mog nadolazećeg albuma. Pjesme imam spremne odavno, trebam ih još doraditi i finalizirati. Ne znam kada ću šta stići, sve zavisi od drugih poslova i obaveza – izjavio je Varajić za „Avaz“.


Varajić potpisuje muziku, tekst, aranžman i produkciju na novoj pjesmi, dok je video radio Edis Kadrić.

- Da nije sve otišlo niz rijeku što se našeg regiona tiče i muzike koja se sluša kod nas, govore rijetki primjeri kao što je ovaj. Slušajući Murisa Varajića i njegovu novu pjesmu, imam neki osjećaj da nije sve izgubljeno i da nada i dalje postoji - jedan je od komentara na Murisovu novu pjesmu.

Osim na albumu na engleskom jeziku, Muris kaže neće zaboraviti ni svoj instrumentalni fah.

- Izado sam dva instrumentalna albuma, a uskoro planiram da objavim još jedan. Imam već desetak instrumentala u radnoj fazi – dodao je.

Osim što radi na novim albumima, Varajić mnogo nastupa i drži online časove za naprednije gitariste, sa svih kontinenata i meridijana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.