TRAGOVI BOLESTI

Prepolovio se: Prvi snimak Bokija 13 nakon što je pušten iz zatvora

Moje zdravstveno stanje, iz dana u dan, uz bilo kakvu komplikaciju, moglo bi da bude opasno po život

Boki 13. Instagram

O. T.

15.12.2023

Bojan Jovanovski, poznatiji kao Boki 13, pojavio se pred Apelacionim sudom na ročištu, gdje je optužen. On je rekao da je, iako se to ne vidi na njemu, veoma bolestan.

Boki 13 se prvi put pojavio pred medijima pošto je pušten iz zatvora. Kako je rekao, on je ostao bez 90 odsto stomaka i sad uči da živi s tim, a uz sebe uvijek mora da nosi terapiju. Boki 13 je istakao da svaka komplikacija može da mu ugrozi život.

- Moje zdravstveno stanje, iz dana u dan, uz bilo kakvu komplikaciju, moglo bi da bude opasno po život. Dijagnosticirana mi je ‘crevna metaplazija’ stomaka i dio tankog crijeva, preko 90 posto je uklonjeno. Tužno je što je moje zdravstveno stanje postalo tema rasprave u cijeloj zemlji. Čovjek kome je izvađeno preko 90 odsto stomaka je imao subtotalnu gastrektomiju zbog prisustva više od osam čireva – crevna metaplazija, što znači prekancerozno stanje. Trenutno ponovo imam čireve i nekoliko varikoziteta (krvarenje iz želuca) koji su opasni po život. Sa ovakvim zdravstvenim stanjem nisam bio u stanju da budem u zatvoru, u kojem sam izdržavao kaznu na koju sam pravosnažno osuđen i zbog toga sam pušten na kućno liječenje. Sa sobom nosim čitavu terapiju da bih funkcionisao, pored toga što imam ozbiljan režim ishrane, koji zahtijeva posebnu hranu da bih funkcionirao – rekao je Jovanovski.

Podsjetimo, Boki 13 uhapšen je u akciji “Reket”, a potom i osuđen, jer je određene moćne i utjecajne ljude u Makedoniji navodno ucijenjivao i tražio im ogroman novac.

On je 2020. godine u Skoplju osuđen na devet godina zatvora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.