BIVŠA PRVA DAMA SAD

Britanski mediji o Melaniji Tramp: Gdje je nestala misteriozna Slovenka?

Sve je pod velom misterije

Melanija Tramp. AP

H. J. I.

30.12.2023

Pitanje gdje se nalazi Melanija Tramp (Trump) sve više privlači pažnju javnosti, jer je u pitanju prava misterija, posebno za njene komšije u Palm Biču, koji bivšu prvu damu Sjedinjenih Američkih Država rijetko viđaju van ograde Mar-a-Laga, luksuznog rizorta i stalne baze porodice Tramp od kada su napustili Bijelu kuću.

- Niko ne zna gdje je Melanija. Sve je pod velom misterije. To je tema broj jedan - kaže autor knjige o Mar-a-Lagu i dugogodišnji stanovnik Palm Biča, Lorens Limer, piše britanski Telegraf.

Čudan i izolovan život

Prije nego što je postala prva dama, Melanija Tramp je navodno često bila u Mar-a-Lagu, posebno u kozmetičkom salonu na imanju. Međutim, ovih dana to nije slučaj, jer se rijetko kad može vidjeti u javnosti.

- Ona rijetko napušta Mar-a-Lago. Čudan i izolovan život vode na tom mjestu - rekao je Limer, kome je Tramp doživotno zabranio ulazak u Mar-a-Lago zbog njegovog izvještavanja. On kaže da i dalje ima mnogo prijatelja koji redovno posjećuju ovaj rizort i da su zbunjeni Melanijinim odsustvom sa društvene scene.

On je rekao da sadašnji posjetioci rizorta prijavljuju da Melaniju viđaju mnogo rjeđe, uprkos tome što je privatni dio rizorta gdje živi porodica Tramp odmah do glavne sale.

Prošle godine se pojavila tek nekoliko puta. Prije svega kao gostujući govornik na ceremoniji u Nacionalnom arhivu. Otkako su napustili Bijelu kuću, cijela porodica Tramp rijetko se može vidjeti u glavnom gradu Sjedinjenih Američkih Država.

"Da li ste vidjeli ovu ženu"

Melanija je svoje obraćanje na ceremoniji dobijanja državljanstva iskoristila kako bi naglasila važnost američkog „demokratskog procesa“, i to dok njen suprug čeka suđenje po optužbama za miješanje u predsjedničke izbore 2020. godine.

Ipak, njeno odsustvo iz predizborne kampanje i sudnice, dok se njen muž bori protiv krivičnih prijava i radi na potencijalnom povratku na predsjedničku funkciju, privuklo je pažnju Trampovih rivala.

Leci sa fotografijom Melanije Tramp sa natpisom „nestala“ i pitanjem: „Da li ste vidjeli ovu ženu“ pored broja za bezbjednosnu kancelariju Mar-a-Laga podijeljeni su u Ajovi početkom ove godine.

Javnost najviše interesuje kakvu ulogu, ako je uopšte ima, namjerava da igra u Trampovoj kandidaturi za predsjedničke izbore u novembru 2024. godine. Ali republikanski lider je nagovijestio da, iza kulisa, Melanija Tramp daje svoj doprinos.

Obraćajući se ljudima u Ajovi, rekao je: 

- Znate, naša prva dama mrzi kad ja to radim. Ona (Melanija) kaže: "Dragi, toliko te volim, ali predsjednik ne diže tegove ili pleše na bini". Tehnički, ona je vjerovatno u pravu. Ali, dođavola - dodao je on.

To je otvorilo nova pitanja o tome kakva bi prva dama bila Melanija Tramp, ukoliko joj se ponovo pruži prilika da obavlja tu funkciju.

Zaštitnički nastrojena

Izvori iz Palm Biča opisali su Melaniju kao izuzetno zaštitnički nastrojenu prema svojoj porodici. Posebno kada je u pitanju njen 17-godišnji sin Baron.

- Ona želi da ga zaštiti… i ako se Tramp vrati u Bijelu kuću, Baron će biti u svim vijestima - primijetio je Limer.

Stefani Vinston Volkof, poslovna direktorica koja je napisala knjigu koja govori o Melaniji Tramp nakon njihovih burnih svađa, rekla je za Washington post da će, bez obzira na njeno duže odsustvo, Melanija nastaviti da podržava svog supruga.

Ipak, ona je sugerisala da je mala vjerovatnoća da Melanija bilo šta promijeni pod uticajem vanjskog  pritiska, čak iako je u pitanju ponovno preuzimanje funkcije prve dame Sjedinjenih Američkih Država.

- Uvijek je govorila da će raditi ono što ona želi - rekla je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.